Liceenii invitaţi într-o „Ecotura” plină de aventuri

De Alexandru Guiaș
Liceenii, așteptați la Ecotura
Liceenii, așteptați la Ecotura
Dacă eşti licean şi te plictiseşti în weekend, cei de la ECOTOP Oradea te invită sâmbătă, 15 octombrie, într-o „Ecotura” plină de aventuri pe Valea Misidului.

Concursul turistic „Ecotura” se adresează elevilor de clasele IX-XII de la liceele din Bihor. La concurs pot să participe numai echipaje complete, formate din câte trei elevi. Numărul maxim de echipaje participante este zece. Astfel, primele zece echipaje înscrise vor participa la concurs. Cei interesaţi pot aduce cu ei şi doi prieteni ca împreună să-şi poată testa limitele pe parcursul unui traseu plin cu probe interesante, iar la final cei mai buni vor pleca acasă cu premii. Echipele participante vor fi formate din 3 persoane de vârstă liceală, iar trasportul se va face cu trenul până în Şuncuiuş (biletele de tren vor fi plătite de participanţi). Pentru detalii, doritorii pot obţine mai multe informaţii la nr de telefon 0746 176 339, sau se pot informa pe site-ul ECOTOP Oradea.

Regulament şi sfaturi

Concursul „Ecotura” durează o zi. Programul concursului este pus la dispoziţia concurenţilor şi este obligatoriu. Echipajele participante trebuie să completeze şi să trimită formularul de înscriere pe adresa Ecotop (concurs@ecotoporadea.ro), până azi, la ora 14:00. Nu sunt percepute taxe de participare sau de înscriere la concurs. Costurile de masă vor fi suportate de participanţi. Pentru concurs echipamentul obligatoriu este: pelerina, mâncare, busola, bocanci.

Participanţii vor avea asupra lor echipamentul individual şi de echipă minim necesar adecvat (bocanci, pelerină de ploaie, lanternă, busolă, etc.). Pentru igiena personală se vor folosi, pe cât posibil, produse prietenoase mediului. Respectarea ordinii în cadrul concursului este obligatori şi se va evita excesul de zgomot. Se interzice consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, pe parcursul deplasărilor pe traseele turistice sau în cursul activităţilor de lucru este strict interzisă consumarea băuturilor alcoolice.
Pe traseele dificile, echipajele concurente primesc asistenţă de la Salvamont, iar în caz de evenimente, îşi asumă întreaga responsabilitate.

În cadrul concursului există şi penalizări, Astfel, concurenţii vor fi penalizaţi dacă: au un comportament necivilizat – 3 puncte; au un mod de deplasare haotic (distanţa mai mare de 30 m între primul şi ultimul) – 2 puncte. Penalizările se pot aplica la fiecare probă sau etapă de concurs. De asemenea eixistă şi posibilitatea excluderii din concurs dacă pe parcursul acestuia se demonstrează că participanţii au avut acte de vandalism.

Obiective

Concursul turistic „Ecotura” este un eveniment anual iniţiat de ECOTOP Oradea. Concursul este dotat cu trofeul transmisibil „Ecotura”. Echipajul câştigător are obligaţia să predea trofeul câștigătorilor următoarei ediții a concursului. Echipajul care câştigă de trei ori consecutiv trofeul „Ecotura” intră definitiv în posesia acestuia. Scopul general al concursului este de a promova forme alternative de educaţie civică şi de mediu în rândul tinerilor liceeni.

Printre obiectivele urmărite în cadrul „Ecotura” sunt: cunoaşterea, promovarea şi valorificarea zonelor de interes turistic, a ariilor naturale protejate din judeţul Bihor; crearea unui cadru propice mai bunei cunoaşteri personale şi interpersonale, stimularea spiritului de echipă; promovarea activităţilor de petrecere a timpului liber în natură, a activităţilor de voluntariat.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !