Liceenii orădeni, în topul olimpicilor pe ţară

Liceenii orădeni, în topul olimpicilor pe ţară
ORADEA – La faza naţională a olimpiadelor din domeniul construcţiilor, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” a participat cu şapte elevi, obţinând două premii şi două menţiuni.

„De patru ani, de când participăm la olimpiadele pe ţară, elevii noştri se întorc cu premii. Anul acesta am obţinut şi locul I, ceea ce ne bucură foarte mult. Am hotărât să-i premiem şi noi cu diplome şi premii în bani” declară Mihai Creţu, directorul Colegiului.

Viitoare arhitect
David Sabău din clasa a XII-a a obţinut premiul III, iar Tudor Costa şi Pap Nandor menţiuni. Marea câştigătoare la categoria „Tehnician-desenator pentru construcţii şi instalaţii” este Bako Annamaria, elevă în clasa a XII-a. Aceasta a concurat la olimpiada din Târgovişte alături de alţi 39 de elevi din întreaga ţară.

„Nu mi s-a părut foarte greu, deşi subiectele teoretice au fost de nivelul admiterii la facultate. Am mai participat şi anul trecut la faza naţională şi am luat menţiune” spune Annamaria. „La partea practică am avut de realizat două desene, în trei ore, privind materialele de instalaţii şi construcţii. Lucrările au fost punctate cu 9,9 puncte, fiind nota cea mai mare de la olimpiadă”.

Premiul obţinut îi dă Annamariei dreptul de a fi admisă la facultate, fără examen. Deşi nu ştie încă pentru care centru universitar va opta, speră să studieze pe lângă construcţii şi arhitectura.

Pe urmele maeştrilor
Pasiunea Annamariei pentru desen datează din copilărie. Talentul pare să fie moştenire de familie, surorile şi mătuşa ei alegând cariere tot în domeniul construcţiilor. Eleva a fost pregătită de profesoarele Monica Gale şi Magda Brad. Pe lângă cele 12 ore de specialitate, de multe ori, Annamaria rămânea peste program, pentru a studia ceea ce îi place cel mai mult.

„Este foarte talentată, nu cred să fie un desen pe care să nu-l ştie face. Premiul este rezultatul efortului ei personal, a muncit foarte mult pentru aceasta” spune profesoara Monica Gale. „Annamaria este cea mai mare bucurie a mea ca profesor, deoarece observ că rămâne ceva în urma mea. Eleva calcă pe urmele profesorilor ei”.

Oradea, în top
Dacă anul trecut, la faza naţională, Oradea a adunat peste 100 de diplome, anul acesta rezultatele se anunţă la fel e bune. „Deşi nu avem situaţia finală a premiilor, până acum la română au fost obţinute un premiu I, un premiu III şi cinci menţiuni, la germană un premiu III, la fizică un premiu III şi cinci menţiuni, la astronomie un premiu II, un premiu III şi patru menţiuni. La chimie, elevii au luat locul I şi opt menţiuni, la matematică şapte menţiuni, la istorie patru menţiuni, la biologie premiul I şi două menţiuni. De asemenea la ştiinţele socio-umane o menţiune, iar la cele tehnice trei premii I, trei premii II, două premii III şi şapte menţiuni” spune inspectorul Gheorghe Dărăban, de la Ibspectoratul Şcolar Judeţean.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !