Liceenii s-au întrecut în francofonie

Liceenii s-au întrecut în francofonie
ORADEA – Elevii de la şase licee orădene au participat la o serie de activităţi prilejuite de Ziua francofoniei, care a fost serbată ieri la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”. În cadrul Săptămânii fracofoniei, azi a avut loc un concurs în care cele 11 echipaje a câte patru elevi au trebuit să îşi arate cunoştinţele de francofonie.

Competiţia a fost compusă din trei probe, cea mai colorată fiind prima care a constat în prezentarea unei personalităţi ale lumii francofone, de la cântăreţi şi jucători de fotbal până la conducători de state. Printre cei prezentaţi participanţii i-au revăzut pe Napoleon Bonaparte, Edith Piaf, Alexandre Eiffel, Marie Curie, Celine Dion şi Zinedine Zidane.

„Concursul vizează nu atît competiţia în sine cât plăcerea de a se juca, de a interpreta şi de a intra în pielea unui personaj. În acelaşi timp am încercat să trezim interesul pentru limba şi cultura spaţiului francofon”, susţine Floric Tod, profesoară de franceză la C.N. „E. Gojdu”.Program încărcat

În cea de-a doua probă concurenţii s-au întrecut în cunoştinţe generale despre cultura, civilizaţia şi istoria popoarelor francofone prin susţinerea unui test grilă. Ultima porbă a concursului a solicitat talentul echipajelor şi a membrilor care au interpretat cântece, au jucat teatru punând în scenă fragmente din piese toate având ca temă francofonia. Pentru că nu se putae ca Ziua francofoniei să treacă fără faimoasele specialităţi culinare franţuzeşti organizatorii de la Colegiul „Gojdu” au pregătit şi o degustare de brânzeturi franţuzeşti, iar pentru adulţi şi o degustare de vinuri cu aceeaşi origine.

Manifestările s-au încheiat cu vizionarea filmului „Vă găsesc fermecător domnule”, care i-a adus consacrarea actriţei române Medeea Marinescu. La manifestări au aprticipat elevi de la C.N. „Mihai Eminescu”, Liceul cu Profil Sportiv „Bihorul”, Liceul „Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, C.T. „Dimitrie Leonida” şi „Emanuil Gojdu”.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !