Liceenii salvează vieţi

1Comentariu
Liceenii salvează vieţi
Elevii şi profesorii Liceului Sportiv din Oradea au demarat o campanie de donare de sânge.

Campania „Donează sânge” a debutat, marţi, la Centrul de Transfuzie Sangvină din Oradea. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, precum şi cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” donează sânge pentru a salva vieţi. Acţiunea a fost iniţiată de profesorul Roland Bocoi, directorul adjunct al LPS Bihorul, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sangvină, Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă, Direcţia de Sănătate Publică (Serviciul de Promovare a Sănătăţii) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. Campania are rolul de a conştientiza populaţia cu privire la importanţa donării de sânge.

Materiale sanitare

„Spitalele au tot timpul nevoie de sânge. Proiectul nostru are rolul de a informa elevii, cadrele didactice, precum şi orădenii în legătură cu importanţa donării de sânge. În această săptămână, elevii şi cadrele didactice de la liceul nostru vor dona sânge. Campania se derulează până în 28 mai. În acest timp vom îndemna cât mai multă lume să facă acelaşi lucru pentru a putea salva cât mai multe vieţi. Sperăm ca astfel să crească numărul donatorilor de sânge”, a spus profesorul Roland Bocoi.

În perioada 10-14 mai, eleviiLiceului Sportiv vor distribui orădenilor pliante informative. De asemenea, donatorii vor folosi bonurile valorice pe care le primesc de la Centrul de Transfuzie Sangvină pentru achiziţionarea de materiale sanitare de care are nevoie Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”.  În perioada 17-25 mai, sportivii vor avea o întâlnire cu directorul Spitalului „Dr. Gavril Curteanu”, Marlene Crişan, când vor alcătui o listă cu obiectele sanitare care lipsesc din dotarea unităţii spitaliceşti.

C.D./M.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor