Liceenii şi-au învins viciul

Liceenii şi-au învins viciul
ORADEA - Elevii de la două licee orădene au participat ieri la ultima parte a unui proiect prin care s-a încercat combaterea fumatului în rândul adolescenţilor. Proiectul „Controlul tutunului prin încurajarea renunţării la fumat.

Adolescenţii renunţă la fumat” a fost derulat de Biroul de Promovare a Sănătăţii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Bihor în Colegiul Tehnic „Transilvania” şi în Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”.

La proiect şi întâlnirile acestuia au participat câte 35 de elevi, din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, din ambele şcoli, nefumători, fumători şi foşti fumători care s-au informat asupra efectelor dăunătoare ale consumului de tutun asupra sănătăţii. „La începutul proiectului au fost testaţi toţi cu un aparat care detectează nivelul de monoxid de carbon din plămâni”, ne-a informat Oana Onchiş, profesoară la colegiul „Transilvania”.

Dubli câştigători

În cadrul ultimei întâlniri din cadrul proiectului toţi elevii au fost răsplătiţi pentru participarea la programul de combatere a consumului de tutun, iar opt dintre ei au fost premiaţi. „Toţi sunteţi câştigători chiar dacă vom premia doar câţiva dintre voi pentru că aţi învăţat atât de multe şi aţi renunţat la un obicei dăunător”, le-a reamintit Carmen Dinescu, biolog în cadrul Biroului de Promovare a Sănătăţii. Di fiecare şcoală azu fost premiaţi câte patru elevi pentru că au renunţat la fumat, dependenţi fiind. Premiile au fost deytul de substanţiale, un telefon mobil pentru locul I, un mp3 plazer pentru locul II (câte două pentru fiecare şcoală) şi un memorz stick de 2 GB pentru locul al III-lea. Cei opt premianţi ai proiectului sunt: Flaviu Zoţ (I), Bogdan Negrău şi Anamaria Crăciun (II), Radu Ardelean (III) de la Liceul „A. Lazăr” şi Alexandra Mădăras (I), Andreea Herle şi Nicoleta Andrei (II) şi Andrada Ile(III).

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !