Licenţă cu o probă

1Comentariu
ORADEA – În urma apariţiei Ordinului ministrului educaţiei 295 din 5 februarie 2007 fiecarei universităţi i s-a dat posibilitatea de a-şi stabili singură modalitatea de susţinere a examenului de finalizarea a studiilor în învăţământului superior. Licenta

Dacă până acum examenul pentru obţinerea licenţei consta în două probe, una de evaluare a cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate şi una de prezentare şi susţinere a unei lucrări, acum unele facultăţi au renunţat la una dintre probe. Din cele 18 facultăţi care funcţionează în cadrul Universităţii din Oradea jumătate au renunţat la proba de verificare a cunoştinţelor, este vorba despre facultăţile de Arhitectură şi construcţii, Arte vizuale, Educaţie fizică şi sport (pentru cei cu 3 ani de studiu), Istorie- Geografie, Litere, Ştiinţe (3 ani), Ştiinţe economice (3 ani), Ştiinţe juridice şi Textile pielărie.

Pe lângă acestea şi la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării examenul de licenţă va avea o singură probă, cea scrisă de verificare a cunoştinţelor acumulate. Restul facultăţilor, în special cele cu profile tehnice, au preferat să rămână la un examen de finalizare a studiilor superioare format din două probe pentru o mai bună verificare a pregătirii viitorilor ingineri.

Prevederile aprobate de Senatul Universităţii în şedinţa de ieri sunt valabile pentru sesiunile de iunie-iulie 2008 şi februarie 2009 organizate de facultăţile din componenţă.

Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor