Licenţiaţi fără diplome la Facultatea de Medicina Oradea

64Comentarii
Licenţiaţi fără diplome la Facultatea de Medicina Oradea
Angajaţii Facultăţii de Medicină din Oradea nu ştiu să completeze suplimentul de diplomă.

Mulţi dintre tinerii care au absolvit, în 2008 şi 2009, Ciclul I universitar de licenţă (fostul Colegiul de Asistente Medicale) din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea, nu pot să-şi găsească un loc de muncă pentru că nu şi-au primit încă diplomele. Chiar dacă au absolvit Ciclul I universitar de licenţă în anul 2008 sau în urmă cu un an şi chiar dacă au promovat examenul de licenţă, absolvenţii acestui ciclu de învăţământ nu şi-au văzut încă numele pe diplome.

„Fiica mea a absolvit în anul 2008 şi nici azi nu şi-a primit diploma de licenta. Am fost de nenumărate ori la secretariatul Facultatii de Medicina si Farmacie şi de fiecare dată angajatele ne-au spus că nu ştiu să completeze foia matricolă. Mai grav, ne-au cerut nouă să le aducem un model de la Cluj. Mi se pare aberant!”, s-a plâns nemulţumit Radu Avram, tatăl Adelinei care a absolvit în anul 2008 acest ciclu de învăţământ. Pe de altă parte, reprezentanţii facultăţii spun că nu ştiu ce să completeze la statutul profesional al absolvenţilor.

Chiar dacă au absolvit şi au promovat examenul de licenţă pentru Ciclul I universitar de licenţă (fostul Colegiu de Asistente Medicale) din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea foştii studenţi nu se pot angaja. Şi asta pentru că nu şi-au primit diploma de licenţă, iar documentul trebuie ataşat la dosarul de angajare.

Licenţiaţii au bătut drumul degeaba până la secretariatul facultăţii în căutarea diplomei, pentru că angajaţii facultăţii nu ştiu să completeze suplimentul de diplomă, un act-tip tradus în limba engleză şi folosit la echivalarea studiilor în străinătate. Fără de acest document nu este posibilă eliberarea diplomei de licenta.

În această situaţie este Adelina Avram, care a promovat examenul de licenta în anul 2008 şi care, deşi şi-a găsit un loc de muncă în Italia, nu poate să profeseze pentru că nu şi-a primit diloma şi suplimentul de diploma.

„De când a terminat fiinca mea aleargă după acest act, dar fără vreun rezultat. Are neapărată nevoie de diplomă pentru că şi-a găsit de lucru în Italia şi nu poate să plece. Angajaţii facultăţii ne-au spus că nu ştiu să completeze foaia matricolă şi ne-au cerut să aducem un model de la Cluj”, a relatat tatăl fetei, Radu Avram.

Explicaţii

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a explicat cu s-a ajuns în această situaţie.
„Din păcate, problema aceasta este de ordin naţional. Toate fostele colegii din ţară sunt în situaţia asta pentru că nu s-a lămurit ce să se completeze la statutul profesional. Decanul Facultăţii de Medicină a sunat la Ordinul Asistenţilor Medicali din România (OAMR). Reprezentanţii OAMR au promis că se caută soluţii. Problema este că în învăţământul universitar din România s-a introdus sistemul Bologna înaintea reglementării profesiilor. Facultatea nu poate inventa statutul”, a declarat rectorul Cornel Antal.

Crina Dobocan

 64Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor