Liceul de Arte are 4 olimpici naționali

De Alexandru Guiaș
Olimpicii de la Liceul de Arte și profesorii coordonatori
Olimpicii de la Liceul de Arte și profesorii coordonatori
În acest an școlar, Liceul de Arte Oradea s-a afirmat în peisajul cultural orădean cu numeroase activități, prin care artiștii în formare și-au demonstrat talentul și bucuria de a împărtăși comunității locale arta lor.

Vocația însoțită de muncă și dăruire au făcut ca elevii de la Arte să demonstreze buna lor pregătire și la materiile de cultură generală. La aceste materii, care se regăsesc în programa tuturor școlilor, s-au calificat la etapa națională 4 elevi de la Liceul de Arte. La Limba italiană, clasa a XII-a, județul nostru va fi reprezentat de eleva Luminița Dumea (prof. coordonat Carmen Ungur Brehoi), iar la Limba și literatura maghiară maternă – clasa a VIII-a, eleva Săsăran Evelin (prof. coordonator Asndreea Mados).

Preocupați de frumusețea artei, unii elevi descoperă prin ea și frumusețea spiritualității , lucru concretizat prin calificarea la etapa națională a doi elevi: la Religie ortodoxă, clasa a XI-a, Bogdan Bolboacă (prof. coordonator Mihaela Costea) și la Religie romano catolică, clasa a VIII-a, – elevul Catona Abel (prof. coordonator Erdodi Eva). Elevii calificați la materiile de specialitate, la liceu, sunt în etapa de pregătire pentru a aduce rezultate deosebite ca și în anii trecuți, atât la arte plastice, cât și la muzică. Elevii de la gimnaziu, specialitatea muzică, care s-au calificat la etapa națională, ca urmare a rezultatelor obținute la etapele anterioare sunt: Izabela Voropciuc – pian (prof. coordonator Lavinia Dragoș), Ilisz Dominik – pian (prof. coordonator Jambor Elisabeta) și elevii din corul „Giocoso” (dirijor, prof. Nicoleta Țîmpu).

 

Liceul de Arte își așteaptă noii elevi și pentru anul școlar 2016-2017, prezentând oferta educațională:

  • clasă a V a muzică – secția română – 25 locuri
  • clasă a V a arte plastice – secția română – 25 locuri
  • clasă a V a muzică și arte plastice – secția maghiară – 25 locuri

Perioada de înscriere pentru clasa a V-a aprilie – mai.

1 clasă a IX a – muzică – secția română – 28 locuri

1 clasă a IX a – muzică – secția maghiară – 28 locuri

1 clasă a IX a – arte plastice – secția română – 28 locuri

1 clasă a IX a – arte plastice – secția magiară – 28 locuri

Perioada de înscriere pentru clasa a IX-a – 23-24 mai 2016

Probele de aptitudini 25-28 mai 2016

Pentru mai multe informații, părinții pot contacta unitatea de învățământ la secratariatul școlii: 0259/411274, 0359/802307.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !