Liceul Ortodox, pe primul loc la Eco-scoala

Liceul Ortodox, pe primul loc la Eco-scoala
Liceul Ortodox „Roman Ciorogariu” s-a implicat trup şi suflet în concursul Eco-scoala.

În lunile noiembrie şi decembrie 2012, s-a desfăşurat a doua ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice, organizată de asociaţia Ecotic şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor, sub formă de concurs la nivelul unităţilor şcolare înscrise în programul Eco-şcoala.

Eco-şcoala este un program internațional care are ca punct de plecare ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmareşte ca acest program să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a elevilor în privința problemelor de mediu şi a elementelor dezvoltarii durabile, prin studiu în clasă şi acțiuni concrete în cadrul şcolii şi al comunitatii.

Concursul „Colectare selectivă şi eco-estetică a deşeurilor electrice şi electrocasnice” a presupus două activităţi aferente secţiunii de colectare a deşeurilor electrice şi electronice şi secţiunii artistice, care a implicat realizarea unui obiect utilizând astfel de deşeuri.

La ambele secţiuni

La secţiunea colectare deşeuri electrice şi electrocasnice, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-a clasat pe locul I, din 38 de şcoli participante la concurs, cu 451 de kilograme de deşeuri colectate de elevii şcolii.

La secţiunea artistică prima poziţie a podiumului a fost ocupată de elevii claselor a I-a A şi a V-a A, tot de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”: Monica Marincaş, Antonia Pap, Sergiu Ciontea şi Luca Baciu, coordonaţi de cadrele didactice Viorica Brege şi Iudita Derzsi, care au realizat un roboţel din obiectele colectate.

Eco-şcoala are ca scop îmbunătățirea calității mediului în şcoală şi în împrejurimile acesteia, iar cei implicați în program au posibilitatea afirmarii la nivel național prin câştigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar şi statutul de Eco-şcoala. Potrivit cadrelor didactice de la Liceul câştigător, activităţile specifice programului reprezintă o alternativă ecologică, instructivă şi interesantă de petrecere a timpului liber.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !