Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo” , la Economic

21Comentarii
Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo” , la Economic
Liceenii Colegiului „Partenie Cosma” vor studia în acelaşi loc cu elevii de la Liceul „Szent Laszlo”.

Patru clase primare de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo” din Oradea se vor muta, începând cu această lună, în clădirea Colegiului Economic „Partenie Cosma”. Primăria Oradea, Prefectura Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Congregaţiei Fiicelor de Caritate „Sfântul Vicenţiu de Paul”, prin Episcopia Romano-Catolică Oradea, au semnat vineri un protocol prin care elevii din patru clase primare de la Liceul „Szent Laszlo” să se mute într-un corp din clădirea ColegiuluiEconomic.

Campus nou

„Protocolul a fost semnat pentru a accelera finanţarea necesară reabilitării clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Economic «Partenie Cosma» şi susţinerea finanţării necesare construirii Campusului Şcolar, unde ar urma să se mute Colegiul Economic”, a anunţat insectorul şcolar general Dorel Luca.

„Costurile pentru reabilitarea clădirii de pe strada Partenie Cosma se ridică la 1,2 milioane de euro. Banii pentru reabilitare vor fi obţinuţi din fonduri structurale”, a mai spus Dorel Luca.

Potrivit acestuia, Campusul Şcolar va funcţiona pe strada Universităţii şi va avea 48 de săli de curs, sală de sport, sală festivă, laboratoare, locuinţe pentru profesori etc.

Semnatarii protocolului s-au angajat să facă demersurile necesare pentru ca în maximum cinci ani de zile să se finalizeze lucrările la Campusul Şcolar, a căror valoare ajunge la nouă milioane de euro. Banii provin de la bugetul de stat prin programul de campusuri şcolare.

Clădirea în care funcţionează acum Colegiul Economic „Partenie Cosma” a fost retrocedată Congregaţiei Fiicelor de Caritate „Sfântul Vicenţiu de Paul”. „Anual se va face prelungirea protocolului”, a declarat Dorel Luca.

Crina Dobocan21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor