Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, 29 de ani de existență

De Crina Dobocan
1Comentariu
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, 29 de ani de existență
Aniversarea a 29 de ani de existență a fost marcată prin mai multe evenimente, între care un carnaval și un târg de prăjituri.

Târg de prăjituri, carnaval și o ceremonie de premiere a celor mai merituoși dintre elevii și dascălii liceului. Acesta a fost programul închinat aniversării a 29 de ani de existență a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”. Evenimentele au avut loc la finele săptămânii trecute și au debutat cu prezentarea spectacolului „The Lost Paradise”, în limba engleză, realizat de elevii instituției (coordonați de prof. Carmen Chira și prof. Floare Gavra) și a avut ca subiect atitudinea față de problemele de mediu.

„Mesajul piesei este unul puternic și important pentru lumea în care trăim. Sunt mândră că elevii și-au luat foarte în serios acest rol și s-au pregătit foarte bine”, a evidențiat prof. Carmen Chira.

Momente dulci

În a doua zi a manifestărilor, închinate împlinirii a 29 de ani de existență, a avut loc un carnaval al prăjiturilor. Evenimentul, vechi din anul 1995, a avut două etape: una de jurizare a celor mai delicioase și mai aspectuoase prăjituri și un târg de prăjituri.

,,An de an, de ziua școlii, elevii din fiecare clasă pregătesc acasă prăjituri, și le expun spre vânzare spre deliciul pofticioșilor”, a arătat prof. Rodica Turcaș, directorul adjunct al Liceului Lazăr.

De la prăjituri albina, tiramisu, cheesecake, brioșe, doboș, diplomat, cozonaci, dar și alte delicatese, toate au trecut cu success în cadrul târgului.

Juriul alcătuit din prof. Olga Trif, prof. Elena Luca și din elevii Katerina Ardelean, Ștefania Baczoni și Ștefan Antal – membrii în Consiliul Școlar al Elevilor, au premiat cea mai gustoasă prăjitură, cea mai aspectuoasă prăjitură, cea mai originală prăjitură, cea mai lăzăristă prăjitură, cea mai complexă prăjitură ori cel mai bogat sortiment de prăjituri.

Potrivit prof. Rodica Turcaș, o parte din banii adunați astfel susțin activitățile Consiliului Elevilor și o alta este donată spre cauze umanitare.

La final, în sala de festivă a liceului directorul Gheorghe Tirla a premiat cei mai merituoși elevi ai școlii, iar profesorilor lăzăriști le-a înmânat o diplomă de excelență ca semn de apreciere a profesionalismului, implicării și susținerii educației formale și nonformale a elevilor în anul școlar 2017-2018.

,,Ador acest loc în care predau, învăț alături de elevii mei și mă dezvolt împreună cu ceilalți oameni extraordinari, colegii mei”, a spus una dintre profesoarele premiate.

Festivitățile închinate Zilei Liceului Teoretic Aurel Lazăr s-a încheiat cu un program artistic pus la punct de elevii pregătiți de prof. Livia Ghiurcuța și prof. Daniela Dragoș.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor