Liceul Teoretic „Lucian Blaga” la ceas aniversar

3Comentarii
Liceul Teoretic „Lucian Blaga” la ceas aniversar
Toată suflarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga” este în plină sărbătoare. Elevii şi cadrele didactice sărbătoresc 40 de ani de la înfiinţarea şcolii şi 10 ani de la absolvirea primei promoţii de liceeni.

Deschiderea festivă a evenimentului s-a făcut ieri laTeatrului de Stat din Oradea, în prezenţa reprezentanţilor Prefecturii Bihor, Primăriei Oradea, Consiliului Judeţean, Universităţii Oradea Inspectoratului Şcolar, precum şi a altor directori de şcoli.

În cadrul festivităţii, conducerea Liceului „Blaga” a acordat diplome şi medalii tuturor colaboratorilor (autorităţilor locale) dar şi foştilor elevi şi dascăli, care au contribuit la afirmarea acestei unităţi de învăţământ.

Mai mult decât o şcoală

Programul a continuat cu câteva momente artistice care au amintit de Lucian Blaga, patronul spiritual al şcolii. Timp de 30 de minute, elevii şi profesorii de la Blaga au jucat într-o piesă de teatru, surprinzând astfel, instantanee din copilăria şi adolescenţa lui Blaga. Piesa a fost inspirată din proza autobiografică a lui Lucian Blaga „Hornicul şi cîntecul”.

„Suntem mai mult decât o şcoală” este sloganul şcolii noastre, astfel, prin toate manifestările pe care le desfăşurăm dorim să demonstrăm că există o coeziune perfectă între profesorii şi elevii noştrii”, a menţionat directorul şcolii Carmen Niţă.

Ziua festivă de ieri s-a terminat cu imnul şcolii „Suntem mai mult decât o şcoală” interpretat în premieră de elevi şi dascăli şi tot ieri a fost prezentată şi uniforma şcolară, care începând cu noul an şcolar va deveni obligatorie pentru toţi elevii liceului „Blaga”.

Program încărcat

Manifestările dedicate acestei sărbători au continuat cu „Ziua Porţilor deschise” pentru toţi elevii din clasa a VIII-a din municipiu. De asemenea, au avut loc expoziţii de numismatică, expoziţii de icoane pe sticlă, expoziţii cu machete de construcţii şi expoziţii de carte.

Nu au lipsit competiţiile sportive, în cadrul cărora s-a desfăşurat turneul de handbal (gimnaziu – băieţi), cros (campionatul şcolii), concursul interliceal „Din lirica lui Blaga”, unde elevii de la „Blaga i-au avut ca adversari pe elevii Liceului „Don Orione”.

Ziua s-a finalizat cu „Carnavalul Primăverii” la care au participat toţii elevii din clasele I-VIII. Manifestările continuă toată săptămâna, elevii şi profesorii participând la cele mai interesante activităţi şcolare.

Ioana Iuhas3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor