Licitatia lui Kiss s-a amânat

Consilierul judetean Szabo Odon, apropiat al presedintelui Kiss, a anuntat ieri ca licitatia deschisa pentru terenurile din Calea Aradului, pe care ar urma sa fie ridicate blocurile promise de catre seful Consiliului Judetean, Kiss Alexandru, s-a amânat.

De precizat ca în cursul lunii februarie licitatia respectiva fusese anuntata de catre seful forului judetean pentru ziua de azi, 10 martie 2006. Szabo nu a dorit sa dezvaluie, în schimb, motivul pentru care s-a hotarât amânarea licitatiei si nici nu a putut da o data orientativa ulterioara.

Caietul, bata-l vina!

Mai informat (sau, poate, mai transparent) a fost vicepresedintele forului judetean, democratul Stefan Seremi. Acesta ne-a dezvaluit motivul amânarii licitatiei: nefinalizarea caietului de sarcini. „Licitatia s-a amânat deoarece caietul de sarcini nu e gata si mai trebuie sa-l semneze presedintele Consiliului Judetean, care acum este în concediu”, a declarat Seremi, adaugând ca, dupa stiinta sa, Kiss ar urma sa revina la serviciu luni.

Vicepresedintele Seremi a mai dezvaluit un lucru: caietul de sarcini pentru constructor va fi „îmbogatit” cu înca o clauza.

Clauza pentru siguranta

Potrivit lui Seremi, pentru a evita eventualele evolutii neplacute conducerii Consiliului Judetean, s-a înteles cu presedintele Kiss ca în caietul de sarcini sa fie inserata o prevedere conform careia cel care va câstiga licitatia va fi împroprietarit de catre CJ abia în momentul în care vor demera efectiv lucrarile.

„Ne-am gândit sa nu ajungem în situatia în care viitorul proprietar al terenurilor sa se razgândeasca si sa nu mai faca blocuri. Desi exista o clauza care prevede obligatia expresa a constructorului sa ridice blocuri pentru cei înscrisi, dorim ca acestia sa devina proprietarii terenurilor abia în momentul în care vor începe sapaturile la mai multe blocuri, ca sa fim siguri ca acestea se vor face”, a aratat Seremi, adaugând ca aceasta clauza va scuti o nedorita taraganare în instanta a ridicarii blocurilor, într-o ipoteza neagra pentru sefii CJ.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !