Licitaţie cu bucluc la OTL

41Comentarii
Licitaţie cu bucluc la OTL
ORADEA - Alien Concept, firma controlată de către Horea Vuşcan, cere municipalităţii orădene să-şi întoarcă privirea şi spre modalitatea prin care regia de transport local a achiziţionat anul trecut, prin licitaţie, sistemul de informare şi dispecerizare a tramvaielor şi autobuzelor ce circulă în Oradea.

„Licitaţia a avut loc în 02.11.2007, cu un termen de livrare de 120 de zile, sunt şase luni de întârziere, preţul de licitaţie a firmei noastre a fost de 250.000 euro faţă de preţul concurenţei de 600.000 euro, am oferit la jumătate de preţ faţă de concurenţă şi avem proces pe rol împotriva regiei de transport care în mod abuziv a semnat contractul de achiziţie fără a ţine cont că există un proces pe rol cu privire la această achiziţie”, se arată în adresa depusă la Registratura Primăriei Oradea, semnată de către managerul general Alien Concept, Horea Vuşcan. Practic, prin depăşirea termenului de execuţie, Vuşcan ar dori ca Primăria să rezilieze contractul existent şi să organizeze o altă licitaţie.

 

Badea de la Dinamo

Horea Vuşcan susţine că a fost eliminat de la licitaţie, deşi a avut cel mai bun punctaj. Licitaţia a fost câştigată, în schimb, de către Radcom SRL din Bucureşti, societate controlată de către Nicolae Badea, nimeni altul decât preşedintele Consiliului de Administraţiei al FC Dinamo Bucureşti.

Conform procesului-verbal al licitaţiei, Alien Concept SRL din Oradea a oferit un preţ de 250.000 euro pentru realizarea investiţiei, Radcom SRL Bucureşti a oferit 595.000 euro iar Siemens SRL Bucureşti a oferit 841.565 euro. Alien şi Radcom s-au angajat să finalizeze tehnologizarea în 120 de zile, în timp ce Siemens a dat un termen de 145 de zile.

 

Primăria va analiza…

Termenul de execuţie al lucrării a fost depăşit de mult, panourile informative din staţiile de tramvai fiind şi acum doar în faza de testare. Sistemul de informare şi dispecerizare achiziţionat de Primărie are rolul de a informa călătorii care e următoarea staţie, cei care aşteaptă în staţii pot afla de pe panourile electronice ce tramvai urmează să sosească în staţie şi în cât timp, cu o marjă de eroare de 1 minut. De asemenea, prin acest sistem, dispeceratul OTL poate observa în timp real gradul de solicitudine al vehiculelor OTL, putând suplimenta sau, dimpotrivă, retrage de pe trasee, autobuze şi tramvaie, astfel încât activitatea regiei de transport să corespundă întocmai solicitărilor.

Viceprimarul Gheorghe Carp ne-a declarat că este la curent cu situaţia dată, însă municipalitatea nu a luat încă o decizie în acest sens. „Vom analiza situaţia şi vom lua măsurile care se impun”, ne-a declarat viceprimarul care se ocupă de Direcţia Tehnică a Primăriei.

Pe 31 octombrie a.c., Alien Concept a înregistrat o adresă şi la OTL, prin care solicită o serie de răspunsuri cu privire la organizarea licitaţiei şi derularea contractului. Directorul OTL, Corneliu Lupău, proaspăt revenit dintr-un concediu de boală de trei săptămâni, spune că nu e la curent cu adresa Alien Concept. Mai mult, Lupău subliniază că el nu a făcut parte din comisia de organizare a licitaţiei, însă a ţinut să ne arate că e dispus să facă public dosarul licitaţiei, pentru a se vedea exact despre ce e vorba cu acest contract.

 

Calin Corpas41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor