Licitaţie cu cântec la Judeţean

2Comentarii
Tomograful va fi licitat din nou
Tomograful va fi licitat din nou
Tomograful de la Judeţean a murit. Investigaţiile se fac la firmă privată, tot de către doctorii din spital.

În urmă cu trei săptămâni, tomograful de la Spitalul Judeţean şi-a dat ultima suflare. Managerul unităţii, dr. Florin Bodog, a informat că tubul tomografului a ars, costul achiziţionării unuia nou fiind foarte mare. În plus, chiar dacă s-ar cumpăra un tub nou, nu e sigur că tomograful va învia pentru că „suferă” de probleme şi la partea mecanică. În urmă cu ceva timp, s-a înlocuit o piesă adusă de la un tomograf dezafectat. Piesă nouă nu există fiindcă nu se mai fabrică accesorii pentru modelul tomografului de la Judeţean.

Fără permanenţă

În lipsa unui computer tomograf, Spitalul Judeţean a licitat serviciile de imagistică pentru tomograf. A câştigat iniţial firma Pelican, care deţine şi tomograf şi RMN la Spitalul Pelican, de pe str. C. Coposu. Contractul a expirat şi, săptămâna trecută, la o altă licitaţie, firma (fundaţia) Maria a fost desemnată câştigătoare. La acest complex lucrează, după cum a declarat managerul Bodog, mai toţi doctorii de la Radiologia de la Judeţean (inclusiv şefa secţiei), dar motivul câştigării licitaţiei ar fi fost costurile mai ieftine decât cele oferite de Pelican, spune managerul.

Asta în pofida faptului că la tomograful de la firma Maria nu se asigură permanenţă 24 din 24 de ore, cu medic de gardă în tura de noapte şi cu anestezist care să intervină dacă pacientul intră în stop respirator sau are alte probleme.

Concret, bolnavii aduşi noaptea la tomograful de la Maria primesc doar un CD cu filmul, dar nu primesc rezultatul pe loc de la doctorul radiolog de acolo, fiindcă nu este prezent niciun cadru medical. Dr. Ovidiu Cacuci, patron la Spitalul Pelican, spune că, în timpul când Judeţeanul avea contract cu Pelican pentru investigaţiile de tomografie, rezultatele erau cerute urgent, orice minut în plus fiind motiv de imputare către Pelican.

Altă licitaţie

Managerul de la Judeţean a replicat că motivul pentru care nu a acceptat oferta Pelican şi licitaţia a fost câştigată de cealaltă firmă este faptul că pentru investigaţiile tomografice de la Pelican se cerea o sumă cu 50% în plus pentru cazurile din cursul nopţii asistate de medici radiologi. În plus, managerul spune că Pelican ar fi crescut şi tarifele pentru transport, ceea ce nu s-ar fi întâmplat pe vremea fostului manager, ec. Emil Muţ Popovici.

Totuşi, managerul Bodog a declarat că peste două luni se va face din nou licitaţie pentru investigaţiile de tomografie, firma câştigătoare urmând să ofere servicii pacienţilor pentru un an de zile.
Cât despre achiziţionarea unui tomograf nou la Spitalul Judeţean nu se poate vorbi, managerul declarând că a preluat unitatea într-un dezastru financiar.

Otilia Şandor2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor