Licitaţie pentru primul parc industrial

2Comentarii
Licitaţie pentru primul parc industrial
ORADEA -Primarul Mihai Groza a deschis şedinţa extraordinară de ieri cu o prezentare a ceea ce presupune un parc tehnologic şi a principalelor condiţii pe care viitorul investitor va trebui să le îndeplinească pentru a participa la licitaţie.

Astfel, compania care va dori să ridice un parc tehnologic la Oradea va trebui să se angajeze că realizează o investiţie de minim 150 de milioane de euro în 5 ani de zile şi să creeze 35 de locuri de muncă pentru fiecare hectar de teren. „Preconizăm că vor fi create astfel circa 10.000 de locuri de muncă”, a spus primarul Mihai Groza. Investiţia urmează să fie făcută în V etape astfel: investitorul cumpără o parcelă de teren, iar după finalizarea lucrărilor pe parcela respectivă poate să achiziţioneze următoarea parcelă.

Pentru a putea participa la licitaţie investitorul trebuie să aibă un portofoliu de minim 50 de companii cu care derulează raporturi contractuale, posibili clienţi ai viitorului parc. Municipalitatea are obligaţia, potrivit caietului de sarcini, să asigure drumul de acces, canalizare şi apă până la limita proprietăţii parcului.

Aleşii locali au căzut de acord ca cel care va realiza parcul industrial să fie obligat, prin caietul de sarcini să facă şi un complex expoziţional, întrucât oraşul nu are un astfel de complex la ora actuală. „Reprezentanţii patronatelor au venit cu această propunere. Un astfel de complex ar fi benefic atât pentru firmele din Oradea cât şi pentru oraş”, a precizat edilul.

Directorul Administraţiei Imobiliare, Marcel Boloş, a declarat că parcul tehnologic va atrage circa 8 milioane de euro anual la bugetul oraşului, din impozite şi taxe. „Pe lângă această sumă trebuie să ne gândim că se vor dezvolta şi alte firme mai mici din Oradea, furnizori de servicii şi materii prime pentru parc”, a continuat directorul AIO.

La şedinţa extraordinară de ieri au participat şi reprezentanţii firmei coreene Hanil, cea care intenţiona să construiască prima fabrică de monitoare LCD Samsung din România, la Oradea. „Tot ceea ce a apărut în presă despre investiţie sunt pure speculaţii. Noi nu am încheiat nicun acord cu primăria până acum dar suntem decişi să depunem toate eforturile ca acest proiect să se materializeze la Oradea”, a declarat reprezentantul Hanil. Primarul Mihai Groza a precizat că municipalitatea nu va întoarce spatele nici unui investitor. „Sprijinim toţi investitorii”, a conchis edilul, spunând că regretă că în presă a apărut altceva.
Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor