Licitaţii pentru aparatură medicală

1Comentariu
Ministerul Sănătăţii Publice va fi abilitat în a organiza licitaţiile naţionale de achiziţionare a aparaturii şi instrumentelor medicale, conform unui proiect de ordonanţă pentru modificarea OG nr. 59/2004.

În vederea amenajării spaţiilor sanitare conform normelor cerute de Uniunea Europeană, se impune înlocuirea aparaturii învechite şi depăşite, cu un grad ridicat de uzură fizică şi morală, cu una de înaltă performanţă. În anul curent, Ministerul Sănătăţii şi-a propus să înlocuiască în principal aparatura de radiologie şi anestezie şi să doteze în acelaşi timp câteva unităţi sanitare cu aparatură de înaltă performanţă, angiografe, gamma camera.

Printre unităţile sanitare norocoase se află atât Spitalul Clinic Judeţean Oradea, cât şi Spitalul Clinic de Copii „Dr. Curteanu Gavril” Oradea. Totodată, pentru Secţia de Cardiologie de la Spitalul Judeţean, ministrul Eugen Nicolăescu a promis un angiograf.

Ultimele achiziţii de aparatură medicală au fost făcute în anul 2000, iar conform normelor în vigoare, durata normală de funcţionare a aparatelor este în medie de opt ani. Nu puţine au fost situaţiile în care aparatura de radiologie s-a stricat, medicii fiind nevoiţi să-şi redirecţioneze pacienţii spre alte unităţi sanitare din judeţele învecinate, determinând supraaglomerarea acestora, dar şi o mobilizare suplimentară a cadrelor medicale, în cazul în care pacienţii trebuiau transportaţi în anumite condiţii de siguranţă.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor