Ligia Bara, pe locul 4 la Balcaniada de atletism

De Gavril Nutiu
Reactualizat la:
Săritoarea orădeană Ligia Bara
Săritoarea orădeană Ligia Bara - © FOTO: CRISTIAN BARBU - FRA
Sportiva orădeană Ligia Bara (fostă Grozav) a făcut parte din lotul care a reprezentat România la Campionatele Balcanice de atletism indoor, care au avut loc la Istanbul. Competiţia a reunit atleţi din 17 ţări balcanice, 15 dintre acestea reuşind să obţină medalii.

Concurând în proba de săritură în înălţime, Ligia Bara (CSM CSU Oradea, antrenori Mariana şi Virgil Preda) s-a situat pe locul 4, cu rezultatul de 1,83 metri. Concursul din această probă s-a ridicat la un nivel valoric remarcabil, prin participarea a două medaliate olimpice, Mirela Demireva (Bulgaria) şi Ana Simic (Croaţia). Proba a fost câştigată de Ana Simic (Croaţia), cu 1,92 metri, urmată de Marija Vukovic (Muntenegru), cu 1,89 metri şi Daniela Stanciu (România), cu 1,86 metri.

„Concursul s-a desfăşurat pe o pistă de tip Mondo, pe care Ligia n-a mai concurat de ani de zile. Ea nu s-a putut adapta deloc la această suprafaţă, cu care nu este obişnuită. De altfel, mai multe atlete au avut dificultăţi din această cauză. Vicecampioana olimpică Demireva, de exemplu, a doborât de trei ori ştacheta la 1,83 metri. Din păcate, Ligia se pregăteşte ascasă în condiţii realmente primitive, pentru că în Oradea nu există nicio pistă competitivă pe plan european”, a afirmat antrenorul Virgil Preda, vicepreşedinte al FR Atletism.

Competiţia balcanică a fost urmată apoi de un alt concurs internaţional, dotat cu Cupa Istanbul. Ligia Bara a ocupat tot locul 4 la săritura în înălţime, cu acelaşi rezultat, 1,83 metri. La acest concurs, Ligia s-a reîntâlnit pentru prima oară cu principala sa adversară sa din finala Campionatului Mondial de junioare 2011, ucraineanca Hereşcenko, pe care a învins-o atunci, devenind campioană mondială, cu 1,87 metri. Hereşcenko s-a clasat acum pe locul 2, cu 1,86 metri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !