Lilieci afectati de vandalism

Lilieci afectati de vandalism
În cadrul proiectului „Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău” , Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, beneficiarul proiectului, în colaborare cu Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România au vizitat peşterile în arealul proiectului pentru a verifica locurile, unde liliecii s-au retras pentru timpul hibernării.

„În fiecare an în cursul lunii octombrie liliecii caută un loc adecvat pentru timpul ierni. Ei intră în adâncurile peşterilor, sau în alte locuri subterane, unde găsesc condiţii bune pentru hibernare. Un loc corespunzător şi semnificativ poate aduna lilieci dintr-o suprafaţă mai mare, astfel evaluarea peşterilor adecvate arată o imagine destul de bună despre populaţia de lilieci a zonelor mai extinse”, a precizat managerul de proiect Szodoray-Parádi Farkas.

Verificări

 Specialiştii proiectului în cursul iernii au verificat în total 47 de peşteri şi au fost identificate 20 de specii de lilieci. Numărul exemplarelor numărate şi estimate se ridică la 110 mii.

 „Protejarea liliecilor în timpul hibernării este foarte important, deoarece în timpul iernii se adună într-o peşteră mai multe specii dintr-o arie şi afectarea lor în repetate rânduri poate aduce la moartea exemplarelor. Cele mai grave tulburări la produc turismul necontrolat, iluminarea şi trasee necorespunzătoare în peşteri şi vandalismul”, a punctat managerul de proiect.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !