Liliecii din 40 de peşteri protejaţi prin Life

21Comentarii
Liliecii din 40 de peşteri protejaţi prin Life
Se doreşte creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului referitor la importanţa liliecilor.

Marţi s-a lansat proiectul Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău.

„În scopul protejării liliecilor Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a demarat proiectul«Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău», proiect cofinanţat de către Comisia Europeană prin instrumentul financiar Life”, a precizat Ovidiu Dăescu, directorul coordonator al APM Bihor.

Perioada de desfăşurare a proiectului fiind până în 2013.

Parteneri în acest proiect, care are o valoare de 1.286.575 euro, sunt Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România şi Institutul de Speologie „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca şi Academia Română.

Scop

Prin acest proiect se urmăreşte asigurarea pe termen lung a conservăriipopulaţiilor de lilieci în arealul proiectului prin elaborarea unor planuri complexe de conservare pentru lilieci şi habitatele lor. Activităţile vor fi desfăşurate pe teritoriul a 19 Situri Natura 2000 din judeţele Bihor, Cluj şi Alba.

„Dorim creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului larg referitor la importanţa ecologică a liliecilor şi necesitatea protecţiei lor. În acest sens se vor organiza cursuri speciale de instruire şi ateliere de lucru. Scopul acestor activităţi este de a schimba în general, atitudinea negativă faţă de lilieci”, a punctat Szodoray-Paradi Farkas, managerul de proiect. Ca rezultat se va crea o reţea de specialişti şi organizaţii, care pot contribui la monitorizarea pe termen lung a populaţiilor de lilieci din zona proiectului.

Populaţiile de lilieci din Europa s-au redus drastic în ultimele decenii din cauza pierderii habitatelor naturale, a folosirii excesive a insecticidelor şi deranjării de către om a locurilor de hibernare şi reproducere.

Mai multe informaţii referitor la acest proiect sunt disponibile pe site-ul www.batlife.ro.

S.Al.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor