„Limite și blândețe în relația părinte-copil”

De Crina Dobocan
1Comentariu
Conferinţă pentru părinţi
Conferinţă pentru părinţi
Conferinţa este organizată de Centrul Pro Cariere şi va avea loc în luna martie.

Natura copiilor este una entuziastă și iubitoare. Pare că s-au născut pentru a se bucura de viață în fiecare zi. Însă în ciuda acestui dar magic, toți copiii trec prin perioade când nu sunt ei înșiși. Când nu pot asculta sau reacționa cu atenție la ce se întâmplă în jur. Comportamentul lor devine irațional și încep să facă lucruri care nu funcționează și care îi deconectează de cei din jur: trag pisica de coadă, își lovesc prietenul, nu își duc farfuria la spălat, își tachinează frățiorul, nu-și fac temele, nu vor să se spele pe dinți, mănâncă doar două feluri de mâncare etc. Mulți dintre noi spunem că sunt copii încăpățânați, sau că au personalitate puternică și de aceea e totul NU.

Oare așa e? Ce se întâmplă în creier? Neocortexul se oprește, iar creierul limbic este cel care dictează comportamentele, care nu sunt din cele mai raționale. În astfel de momente, părinţii se pierd: ar vrea să îi facă pe copii să înțeleagă de vorbă bună ce au de făcut. Și cu cât se străduie mai mult să îi „facă să înțeleagă”, cu atât pare că ei nu pricep. Motivul este că vorba bună nu ajunge la ei în momentele în care neocortexul li s-a oprit!

În această situaţie ce să facă, să îi pedepsească? Cu toţii au văzut că pedepsele nu funcționează. Ba, mai mult, le strivește ființa, le plantează teama de părinții lor și strică relația cu ei. Să pună limite sau nu? Dacă le vor pune, este cunoscut faptul că el nu se oprește decât dacă e amăgit cu un TV, o prăjitură sau cu altceva. Dacă le vor spune prea aspru, aceste limite deconectează și strică relația. Hand in Hand Parenting are un fel inedit de a le pune limite copiilor, un fel care… conectează și vindecă!

Noutăţi

Pro Cariere Oradea pregăteşte o conferinţă de educaţie şi parenting. Conferinţa va aduce noutăți din sfera parentingului şi va fi susţinută de Otilia Mantelers, expert în parenting, Pareting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting şi specialist în joacă terapeutică cu copiii de la 0 la 10 ani.
„Otilia este unul dintre cei mai avizați specialiști din țară în domeniul relaţiei părinți – copii. Ea vine pentru prima dată la Oradea în data de 18 martie 2017, pentru a ne ajuta să pătrundem mai adânc în tainele copilăriei”, anunţă organizatorii.

Otilia Mantelers vrea să ţină părinţii la curent cu modul în care se pot stabili, cu blândețe, limitele pentru copiii noștri. Ea va vorbi despre limite, iar cu ajutorul neuroștiinței îi va ajuta pe părinţi să înţeleagă de ce copiii fac năzbâtii și nu se pot opri, exemplificând astfel cum se pot pune limite calde şi blânde care să apropie şi să întărească relaţia părinte – copil.

Conferința va avea loc în data de 18 martie, la Hotel Hilton, între orele 15:00-19:00. Detalii despre înscrieri se pot afla la adresa: http://educatiesiparenting.ro.

Agenda conferinţei:

14:30-15:00 – Înregistrare participanţi

15:00-16:30 – Sesiunea I

16:30-16:45 – Pauză. Coffee break

16:45-18:30 – Sesiunea II

18:30-19:00 – Întrebări1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor