Linia 13 a ajuns „Cenuşăreasa” RA-OTL

5Comentarii
Şefii OTL au decis ca hardughiile să circule spre Spitalul Judeţean
Şefii OTL au decis ca hardughiile să circule spre Spitalul Judeţean
Linia de autobuz 13 stârneşte nemulţumiri: vechituri, mizerie şi fără acces pentru dizabili.

O scrisoare adresată redacţiei noastre, semnată de un orădean, reclamă starea proastă în care se află autobuzele ce circulă pe linia 13, mizeria în care sunt lăsate şi lipsa accesului pentru persoanele cu handicap. Cu atât mai mult cu cât este vorba de strada Louis Pasteur, pe care sunt situate trei spitale şi cu trafic intens. „Traseul liniei 13 a devenit stânjenitor datorită repartizării celor mai vechi şi murdare autobuze, în care este foarte dificilă urcarea persoanelor din staţii, nefiind amenajate refugii (…). Persoanele cu dizabilităţi nici nu pot urca în autobuz, deşi legea privind protecţia persoanelor cu handicap obligă autorităţile şi regia de transport local să asigure accesul neîngrădit la transportul în comun”, a remarcat semnatarul scrisorii, orădeanul Gheorghe Olah.

Licitaţie nouă

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome Oradea Transport Local, Krisztian Bogdan, a declarat că din cauza stării proaste a drumului regia a decis să nu pună în funcţiune autobuze mai noi pe linia respectivă. „Într-una din zilele trecute, de exemplu, din cauza gropilor de pe strada Gheorghe Doja s-a spart baia de ulei a unui autobuz“, a exemplificat reprezentantul instituţiei.
Krisztian Bogdan spune că amenajarea staţiilor, în schimb, intră în sarcina administraţiei locale. „Până nu vor fi reabilitate complet drumurile de pe întreaga linie nici nu poate fi vorba de mijloace de transport moderne”, a declarat purtătorul de cuvânt al OTL. Cât despre curăţenia în mijloacele de transport în comun, conducerea regiei s-a declarat, la rândul ei, nemulţumită faţă de aceasta. Contractul cu firma care a efectuat până acum serviciul de curăţenie a expirat în 30 aprilie, iar acum este în curs de elaborare caietul de sarcini pentru organizarea unei noi licitaţii.

Malina Pop

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor