Lions trimite copiii cu diabet în tabără

Lions trimite copiii cu diabet în tabără
ORADEA – Lumina albastră, simbolică pentru diabet a strălucit la Filarmonica de Stat Oradea. Peste 50 de copiii cu diabet pot să-şi facă deja planuri pentru a pleca în tabără la vară. Fondurile necesare au fost strânse în urma unui concert filantropic organizat de Clubul de doamne Lions Oradea “22”.

Evenimentul a avut loc vineri seara, cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului. Organizat în premieră pentru copiii din Bihor, concertul caritabil a vut loc la Filarmonica de Stat. Pe scenă a urcat Cvartetul de Coarde“Intermezzo. Spectatorii au fost purtaţi, timp de un ceas, pe ritmurile Arie lui Bach, ale Micii serenade şi Divertismentului lui Mozart, Menuet-ului lui Boccherini, ale Baladei lui Prumbescu ori ale valsului lui J Strauss Fiul. Din concert nu au lipsit Humoresca de Dvorak, The Entertainer a lui Scott Joplin ori Radetzky mars a lui J.Strauss tatăl.

Suferinţă şi alinare


În România sunt 2.500 de copii care suferă de diabet. În Bihor sunt înregistrate 70 de cazuri de copii cu vârste între 4 şi 18 ani cu diabet. Tendiţa este de a trata diabetul ca un “alt mod de a trăi“, fiindcă diabetul nu provoacă o durere fizică ci, una afectivă. Marginalizarea e trauma cla care sunt supuşi copiii bolnavi de diabet. Chiar dacă sunt elevi de elită, de multe ori aceşti copii sunt ocoliţi de ceilalţi elevi, fenomen care merge până la excluderea micuţilor suferinzi din grup.

 

 Aceasta şi pentru că, în majoritatea covîrşitoare a cazurilor elevii care suferă de diabet sunt nevoiţi să-şi facă injecţia cu insulină sau să-şi măsoare glicemia în văzul celorlaţi copiii, nu au un spaţiu intim în care să-şi poată administra tratamentul. Tocmai de aceea , organizatoarele concertului filantropic îşi doresc ca elevii bolnavi de diabet să se poată bucura de condiţii normale în vacanţă.
„Copiii care vor pleca în tabără vor avea asistenţă specializată, instruire, monitorizare şi consiliere în cadrul unui program relaxant „, spune Rodica Dacin , viceguvernator 2 District 124, România. De menţionat că evenimentul filantropic s-a derulat la concurenţă cu Topul firmelor din Bihor şi că, mulţi oameni de afaceri au preferat să onoreze invitaţia Lions trimiţându-şi reprezentanţi la petrecerea de la Restaurantul Transilvania, concertul de la Filarmonică a avut drept menire susţinerea proiectului Lions „Copiii şi Sănătatea” în cadrul căruia Clubul Lions Oradea “22 ” a sponsorizat copiii talentaţi la sport, copii bolnavi să se integreze în societate, dar şi acţiunea: “Vederea pe primul loc” în cadrul căreia s-au oferit consultaţii medicale şi ochelari gratuiţi.

Veronica Bursasiu

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !