Lipsa protecţiei muncii, amendată

1Comentariu
Lipsa protecţiei muncii, amendată
ORADEA - Între 3.500 şi 7.000 de lei. Acestea sunt amenzile pe care le vor plăti angajatorii care nu-şi organizează activităţile de prevenire şi protecţie a muncii conform Legii 319/2006. Documentatia pentru abilitarea serviciilor de SSM

„Această acttivitate se realizează fie prin desemnarea unuia sau mai multor lucrători privind activităţile de prevenire şi protecţie, fie prin înfiinţarea unui serviciu intern de prevenire şi protecţie. Mai există varianta încheierii unui contract cu un serviciu extern de prevenire şi protecţie abilitat”, ne-a precizat Simona Vesa directorul executiv al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se face de către inspectorii de muncă.

Abilitarea

Abilitarea serviciilor externe de prevenire şi protecţie se obţine de la Comisia de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caracter tehnic de informare şi instruire în domeniul securităţii si sănătăţii în muncă (SSM), care funcţionează în cadrul DMPS Bihor în baza Ordinului nr. 754/2006, pe baza unei documentaţii.

Comisia se întruneşte cel puţin o dată pe trimestru în funcţie de numărul de cereri de abilitare primite. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească personalul din cadrul serviciului extern de prevenire si protecţie sunt: experienţa de cel puţin cinci ani în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; studii postliceale sau superioare profil tehnic; curs în domeniul SSM, cu o durată de cel puţin 80 de ore; curs postuniversitar de evaluare a riscurilor, cu o durată de cel puţin 180 de ore. Perioada pentru care se acordă abilitarea este de 3 ani.

„Până în luna februarie 2008, în judeţul Bihor, comisia a abilitat 20 servicii externe de prevenire şi protecţie”, ne-a precizat Simona Vesa. Informaţii privind documentele care trebuie depuse în vederea abilitării, modelul cererii, precum şi lista serviciilor externe de prevenire şi protecţie se pot obţine accesând pagina web a instituţiei: http://dgmss.rdsor.ro.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor