Lipsim din high-life-ul universitar

5Comentarii
Cornel Antal
Cornel Antal
ORADEA/BUCURESTI – 84 de universităţi de stat şi private din România au făcut obiectul unui studiu iniţiat de revista Capital împreună cu o societate specilizată Kienbaum Management Consultants.

Realizatorii spun că s-a dorit o ierarhizare în funcţie de calitatea învăţământului. Criteriile au fost:  educaţia teoretică, orientarea practică, competenţe lingvistice (limbi străine) şi experienţă internaţională.Locul întâi în topul celor mai bune universităţi din România este ocupat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti e pe locul doi, iar pe a treia poziţie în topul universităţilor din România e cotată Universitatea Transilvania din Braşov.La acest studiu au răspuns aproape 400 de persoane, din cadrul a 35 de companii naţionale şi internaţionale şi 3.131 de absolvenţi de facultate, majoritatea licenţiaţi după 1995. Având în vedere impactul pe care o are calitatea absovenţilor asupra mediului de afaceri, conducerile firmelor au fost cele care şi-au exprimat opiniile în legăturp cu calitatea facultăţilor absolvite de angajaţi. 

Irelevant

Aflat într-o campanie asiduă de înnobila  blazonul Universităţii Oradea în ţară prin calitatea absolvenţilor, rectorul Cornel Antal consideră studiul şi clasamentul întocmit de Capital drept irelevant. Ba, mai mult rectorul Cornel Antal susţine că acest clasament are şi „un iz politic”. „Sunt facultăţi, precum Politehnica Bucureşti, care scot absolvenţi de certă valoare şi aceasta nu există în clasament, probabil fiindcă este doamna Antonescu rector. Nu consider relevant studiul fiindcă nu au fost chestionate firme din Bihor. Absolvenţii noştri nu se angajează nici în Bucureşti, nici în Galaţi, nici în alt oraş care este reprezentat, din punct de vedere univesitar, în top. Sunt criterii de evaluare ARACIS în care noi ne încadrăm. Şi mă refer aici faptul că, în primii doi ani, 50% dintre absolvenţii noştri sunt încadraţi în domeniul în care s-au pregătit”, a precizat rectorul Antal. Cornel Antal nu este îngrijorat de impactul pe care îl are publicarea acestui top în rândul candidaţilor şi al angajatorilor.

Topul universităţilor

1      Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj  
2      Universitatea din Bucureşti  
3      Universitatea Transilvania, Braşov   
4      Universitatea Ştefan cel Mare, Suceva  
5      Universitatea Lucian Blaga, Sibiu  
6      Universitatea Petre Andrei, Iaşi     
8      Institutul Teologic Romano-Catolic, Bucureşti   
9      Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi   
10    Universitatea Româno-Americană, Bucureşti

Veronica Bursasiu5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor