Lipsuri la CAS Bihor

Lipsuri la CAS Bihor
ORADEA – Pentru a avea un control mai bun asupra tuturor furnizorilor care se află în bază contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, conducerea instituţiei recunoaşte că ar avea nevoie de mai mulţi inspectori în cadrul aparatului de control.

„Anul trecut ne-am propus să controlăm în proporţie de 70% şi am reuşit abia 60%. Bunăoară, ne-am propus ca fiecare farmacie să o controlăm o dată la trei ani, însă se întâmplă ca una să fie controlată şi de zece ori într-un an, aceasta şi din cauza reclamaţiilor, iar altele mai rar”, susţine ec. Simona Ardelean, preşedintele CAS Bihor. Un alt obiectiv pe care conducerea CAS doreşte să-l realizeze cât de curând este baza de date informatizată cu asiguraţii, pentru a avea o monitorizare totală a acestora.

„Tot ca o neîmplinire, considerăm faptul că nu putem acoperi serviciile paraclinice”, recunoaşte ec. Ardelean.
Cât priveşte controalele efectuate anul trecut la furnizori, cele mai grave abateri descoperite au fost cele legate de raportarea eronată a unor servicii medicale, neînregistrarea prin semnătură a asiguraţilor în cadrul unor registre speciale sau nerespectarea programului de lucru.

Cea mai mare sancţiune a fost aplicată în cazul a doi medici dentişti cărora le-a fost reziliat contractul cu CAS Bihor. „Unuia dintre ei i s-a suspendat contractul, iar celălalt poate să reîncheie din nou contractul cu noi, rezilierea fiind doar temporară”, susţine ec. Ardelean.

Borz Viorica


 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !