Listă de cumpărături pentru Maternitate

1Comentariu
Listă de cumpărături pentru Maternitate

Peste 20 de aparate diferite şi paturi vor fi cumpărate la secţiile ATI de la Maternitate.
În seara de după informarea transmisă de Ministerul Sănătăţii despre spitalele din ţară care primesc bani de reabilitare, Maternitatea Oradea a anunţat JB lista “cumpărăturilor” ce se impun la secţiile de terapie intensivă din unitate.

După cum JB a informat deja, spaţiile secţiilor de reaimare de la Maternitatea Oradea au fost reabilitate astfel că acum direcţia de modernizare a acestui spital a trecut la faza de dotare cu aparatură performantă. Vineri, Ministerul Sanatatii a anunţat că trimite 1.500.000 lei Maternităţii Oradea.
Pe lista de investitii pentru anul în curs, trimisă de managerul Gavrilă Grebenişan, figurează astfel necesarul pentru ATI, în sumă de 2.350. 000. Cea mai mare parte a investiţiilor sunt susţinute financiar de către Ministerul Sănătăţii (2.209.000 lei), restul de 141.000 lei fiind suportat de autoritatea locală.

Lista

Necesarul investiţiilor pentru secţiile ATI cuprinde: “aparat de anestezie generală superperformant, cu monitorizare invazivă a funcţiilor vitale şi analizator de gaze anestezice, două aparate de anestezie mediu performant cu aparat de monitorizare a funcţiilor vitale, din care unul să posede şi aparat cu analizator de gaze anestezice, şase sisteme de monitorizare non-invazivă cu cinci parametri a funcţiilor vitale, microanalizator în urgenţă pentru gaze sangvine, analizor a funcţiilor coagulării sângelui, electroencefalograf portabil, sistem rapid de determinare a antibiogramelor din culturile patologice, două aparate de aerosol, 12 paturi de terapie intensivă, trei staţii mobile pentru administrarea de fluide şi medicamente (fiecare cu opt seringi electrice plus două pompe de perfuzie şi o nutripompă), defibrilator, aparat mobil pentru epurare extrarenală, fibrobronhoscop, trusă pentru intubaţie dificilă cu videolarigoscop, EKG cu 12 canale, aparat de hemodiafiltrare, Eco Doppler multifuncţional cu sonde, cărucior de resuscitare, trei cărucioare pentru pansamente, două brancarduri cu butelie de oxigen, un aparat RX mobil, 12 console cu prize pentru gaze şi două sisteme integrate de aer condiţionat cu filtere bacteriene”.
O.S1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor