Lista de medicamente compensate și gratuite va fi actualizată

De CARMEN ILE
Lista de medicamente compensate și gratuite va fi actualizată
Ordinul privind criteriile de actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite, dar și includerea, excluderea indicațiilor sau excluderea unor tratamente a fost aprobat, miercuri, de către ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„Ordinul pentru aprobarea Criteriilor și metodologiei de evaluare a tehnologiilor medicale, a documentaţiei care trebuie depusă de solicitanţi, a instrumentelor metodologice utilizate în procesul de evaluare privind includerea, extinderea indicaţiilor, neincluderea sau excluderea medicamentelor în/din Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, precum și a căilor de atac” va fi transmis către Monitorul Oficial pentru a fi publicat.

„Această nouă metodologie de evaluare cuprinde criterii de includere în listă, dar şi de excludere, conform standardelor şi cerinţelor europene. De altfel, am aprobat actul normativ după o lună de dezbatere publică, consultări repetate cu reprezentanţii producătorilor de medicamente, dar şi în acord cu cerinţele Comisiei Europeane, în concordanţă cu metodologii similare din Marea Britanie, Germania, Franţa”, a declarat Bănicioiu.

Ministerul Sănătăţii a actualizat, în mai, lista de medicamente gratuite şi compensate, după o perioadă de peste 6 ani, prin includerea a 17 molecule noi, orfane.

În prezent, aproximativ 500 de pacienţi care suferă de forme rare ale unor boli precum cancerul, epilepsia, bolile endocrine, leucemia şi boli neurologice degenerative beneficiază de tratament cu aceste produse.

Din cele 17 molecule noi, un număr de 9 molecule sunt destinate tratamentului afecţiunilor oncologice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !