Lista dispozitivelor scade

ORADEA – Anul 2007 se dovedeşte a fi un an mai bun în ceea ce priveşte suma alocată Casei de Asigurări de Sănătate Bihor pentru dispozitive medicale destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice şi funcţionale sau a corectării unor deficienţe. Dispozitive [.doc – 49KB]

Pentru 2007 s-a alocat în acest sens peste 1.900.000 de lei, de trei ori mai mult decât se aloca la începutul anului 2006. Din cauza fondurilor reduse din anii trecuţi, conducerea CAS Bihor a întocmit o listă de aşteptare, mulţi dintre asiguraţi figurând pe aceste liste din martie 2005.

În perioada 1 ianuarie – 15 martie 2007, CAS Bihor a emis 919 decizii favorabile, dintre care cele mai multe au fost pentru obţinerea protezelor ORL (139), cristaline (124), stomii (225), dispozitive incontinenţă urinară (96), proteză membru inferior (90), încălţăminte ortopedică (66), etc.

Lista de aşteptare nu a dispărut încă. Pe ea mai figurează în jur de 835 de cereri. Cea mai mare parte, 643 la număr, sunt pentru obţinerea unei proteze ORL, 37 pentru orteză coloană, 35 pentru orteză membru inferior sau 20 pentru proteză membru inferior.

Priorităţi

„Pentru gestionarea listei de aşteptare dar şi pentru o utilizare echitabilă şi raţională a fondurilor, la nivelul CAS s-a hotărât că au prioritate absolută sistemele stomice, adică sacii colectori pentru colostomie şi urostomie”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor. Totodată, din lista de aşteptare aferentă anilor 2005-2006, anul acesta au fost emise decizii pentru toate cererile de cristaline, proteze membru inferior şi membru superior.

Cererile rămase neonorate până pe 15 martie de pe lista de aşteptare sunt cele depuse în anul 2007 sau cele pentru a căror rezolvare este necesară reactualizarea unor acte din dosarele depuse. Pentru cererile curente, prioritate au copiii între 0-18 ani, persoanele cu handicap, cererile pentru dispozitivele medicale recomandate pentru urgenţe medico-chirurgicale, persoanele programate pentru intervenţii chirurgicale cât şi cele care necesită protezare a membrelor.

Viorica Borz

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !