Litoralul ramane in continuare sub ape

Litoralul ramane in continuare sub ape
Judeţul Constanta rămâne cel mai grav afectat de inundaţii. La Costineşti şi la Tuzla, cel puţin 4 oameni au murit, în vreme ce alţi 2 sunt încă daţi dispăruţi. Sute de gospodării au fost distruse în întregime, iar pagubele materiale sunt greu de estimat. Nici celebrul Obelisc de la Costinesti n-a mai ramas in picioare.

În judetul Constanta situatia ramâne delicata. În zonele afectate, Tuzla si Costinesti în special, autoritatile locale continua sa evacueze apa strânsa în urma ploilor. Pompierii si Politia de frontiera cauta în continuare persoanele disparute. În zonele afectate de inundatii din judetul Constanta oamenii nu mai au puterea sa spere si sunt aproape resemnati. Dupa ce apa le-a nimicit agoniseala de-o viata, acestia nu mai au putere decât sa plânga.

Efortul pompierilor de a evacua apa din Tuzla si Costinesti este îngreunat de volumul mare strâns în mod aproape inexplicabil. Pompierii pompeaza fara întrerupere de mai bine de 48 de ore. ,,Apa este foarte mare, nu putem…practic scoatem de aici, încarcam în cazanele proprii si scoatem în mare.”

Autoritatile judetene fac în continuare demersuri pentru ajutorarea sinistratilor cu locuri de cazare si cu alimentele de baza. O parte a oamenilor a primit alimente si au fost vaccinati.