Liturghii episcopale de Sf. Maria

Liturghii episcopale de Sf. Maria
ORADEA – Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului” adună azi mii de creştini la mănăstirile orădeneSfânta Cruce şi Buna Vestire, precum şi la mănăstirile bihorene din Izbuc, Poiana Florilor şi Voivozi.  Sfanta Marie 15.08.2007

De asemenea, şi anii trecuţi sute de bihoreni au mers la Mănăstirea Nicula din Cluj, unde sunt aşteptaţi azi cam 100.000 de oameni la pelerinajul iniţiat de cardinalul Iuliu Hossu.

PS Sofronie Drincec, episcopul ortodox de Oradea, va oficia liturghia la Biserica cu Lună, al cărei hram este „Adormirea Maicii Domnului”.

PS Virgil Bercea,episcopul greco-catolic de Oradea, va oficia azi, de la ora 10:00, liturghia de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Rogerius, urmată de sfinţirea vitraliului.

PS Tempfli Jozsef, episcopul romano-catolic,  va fi prezent, alături de un prelat de rang înalt din Ungaria, la liturghia de la Basilica Palatului Episcopal Romano-Catolic, fostul Muzeu al Ţării Crişurilor.

Pompierii, jandarmii şi poliţiştii vor veghea ca sărbătoarea să nu fie umbrită de incidente.

 

Jandarmii veghează

Jandarmii vor asigura, pe parcursul zilei de azi, liniştea şi ordinea publică la lăcaşurile de cult unde se oficiază slujbe religioase cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Potrivit adjunctului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, lt. col Petru Lung, o subunitate de jandarmi va asigura măsuri pentru menţinerea liniştii şi ordinii publice la Mănăstirea Izbuc, iar la lăcaşurile importante de cult din Oradea şi din apropiere vor exista patrule. „În Oradea vor fi patrule de câte patru – cinci oameni, cu mijloace auto”, a precizat reprezentantul IJJ Bihor.

 

Pompieri pe fază

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Crişana» va verifica aplicarea măsurilor PSI în lăcaşurile de cult, înainte şi în timpul manifestărilor religioase, cât şi intervenţia cu autospecialele de stins incendii. Mai amintim câteva din regulile de prevenire şi stingere a incendiilor, care trebuie respectate de participanţii la sărbătoarea religioasă, pentru ca vieţile lor să nu fie puse în pericol”, informează purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Lavinia Papp.

Credincioşilor li se recomandă să nu parcheze autoturisme pe căile de acces ale autospecialelor de pompieri, să nu fumeze în perimetrul lăcaşului de cult şi să aprindă lumânări doar în locuri special amenajate şi la minim un metru distanţă faţă de draperii, mobilier sau icoane.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !