Lobby pe săturate în Capitala Europei

2Comentarii
Lobby pe săturate în Capitala Europei
Preşedintele CJ, Radu Ţîrle, nu renunţă la vocaţia sa de „ministru de Externe” al Bihorului.

Face ce face şi rămâne un preşedinte călător. Radu Ţîrle s-a deplasat din nou la Bruxelles, unde luni seara a pus la cale o aşa-numită „seară bihoreană”, pentru promovarea Bihorului, împreună cu Ambasada României de acolo, cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene şi cu Comitetul Regiunilor din UE.

„A fost un eveniment la care au participat peste 300 de persoane, diplomaţi, ataşaţi economici şi comerciali. A fost prezentă şi doamna Mercedes Bresso, preşedinta Comitetului Regiunilor din UE”, a relatat Ţîrle, menţionând că gazdele au interzis accesul în sală o dată ce s-a atins numărul de 315 de invitaţi români şi europeni. Astfel, unii au rămas pe-afară. „Din motive de securitate”, explică preşedintele CJ Bihor, care, cu această ocazie s-a întâlnit la Bruxelles cu comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

Grosul cheltuielilor au fost suportate de Consiliul Judeţean Bihor. Ţîrle nu ne-a putut spune cât s-a cheltuit, însă a declarat pentru JB că efortul a fost „cât pentru o nuntă”. Cazare, masă, deplasări, materiale informative etc

Discuţii cu firme

În ultimul său periplu european, Ţîrle s-a întâlnit cu o serie de potenţiali investitori în Bihor sau investitori care şi-ar putea extinde afacerile aici. Compania de transport şi logistică Essers Group, din Genk, e una dintre ele, ce are deja o investiţie la Oradea. De asemenea, Ţîrle a pomenit despre Machiels Group din Hasselt, societate ce se ocupă de gestiunea mediului, imobiliare şi care are participaţii în diferite societăţi din domenii apropiate profilului grupului.

Finalmente, a treia firmă pomenită de Ţîrle a fost o societate specializată în circuite pentru telecomunicaţii – Connect Systems International – care are deja o investiţie de 10 milioane de euro în România şi-ar dori o extindere de încă 5 milioane, în următorii ani. 

C.C.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor