Localurile dotate cu minibiblioteci. Festival de carte, inedit

De Veronica Bursaşiu
Localurile dotate cu minibiblioteci. Festival de carte, inedit
Oradea va avea parte de „un șir de evenimente cool legate de carte, autori, editori și cititori”, anticipează Mark C. Lukács, director artistic al Festivalului Informal de Carte Oradea.

Se va întâmpla în cadrul Festivalul Informal de Carte Oradea care va avea loc în perioada 22-24 iunie.Este un proiect marca Asociația Good Life Performers și Mark C. Lukács, coordonator al proiectului CititORADEA și director artistic al FICO. Festivalul este ultima etapă a proiectului CititORADEA care a avut în vedere premierea celor mai marcante localuri (cafenele, ceainării, baruri) pe plan cultural din județul Bihor și dotarea acestora cu minibiblioteci. Totodată, în cadrul proiectului, s-a organizat și evenimentul #MaratonCOOLtural2018: o serie de acțiuni culturale indoor și outdoor desfășurate simultan în Oradea, Beiuș și Salonta. Este un proiect finanțat prin programul Bursa Talentelor, organizat anual de Fundaţia Comunitara Oradea.

Promenada modelelor

Directorul artistic Mark C. Lukács a gândit evenimentele din cadrul FICO în jurul ideii de promovare a lecturii, „toate având drept obiectiv ca oamenii să zâmbească, să socializeze, să învețe și să experimenteze lucruri noi, împreună. FICO este acea fată sau acel băiat care a început să citească pentru că a răsfoit cartea potrivită la momentul potrivit. FICO ești TU: cititorul orădean însetat de cunoaștere și dornic să găsească valoare!”, spune tânărul. În cadrul evenimentului va avea loc şi un Book Picni, „o alternativă valoroasă de petrecere a timpului liber cu familia și prietenii, într-o atmosferă aparte, într-un loc cu mult verde, situat chiar în centrul orașului. Scopul acestei acțiuni nonformale e de a promova lectura, cititul în aer liber, discuțiile cu sens și dezvoltarea spirituală, în special în rândul tinerilor”, explică directorul artistic al FICO. Nu e singura surpriză oferită de organiyatori. Aceştia au prevăzut chiar o promenadă a modelelor iubitoare de carte – activitate realizată duminică, 24 iunie, în colaborare cu Școala de prinți și prințese Gift of Beauty la Lotus Center. În curs de definitivare este programul care prevede o prezentare de carte care precede premiera filmului realizat pe baza cărții prezentate. JB-V.B.

Programul Festivalului Informal de Carte Oradea – FICO

Vineri, 22 iunie

-Ieșim la o carte? – Ediția a II-a – Deschiderea Festivalului Informal de Carte Oradea
12:00 – 13:00
Locația: Parcul Libertății

– Cristina Andone prezintă: ARTA POVEȘTII DE ADIO – prelegere inspirațională de storytelling și lansare de carte „Plec – roman cu publicitari, măgar și umbre” (Ed. Univers, 2018)
14:00 – 15:30
Locația: Cărturești (Lotus Center)

-Prezentare urmată de un dialog cu Bogdan Bucur, editorul volumului „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”; Ed. RAO, 2017
17:00-18:30
Locația: Teatrul Arcadia

-Dialog și multiplă lansare de carte cu poetul și dramaturgul Mihai Ignat
19:30 – 21:00
Locația: Librăria Humanitas Oradea

Sâmbătă, 23 iunie

-„Ajută-ți copilul să-și dezvolte vorbirea”; Atelier pentru mămici susținut de Laura Hardalau, logoped
11:00 – 12:30
Locația: Magazinul Jucării Vorbărețe, Str. Erofte Grigore, nr. 1B

– Întâlnire cu Anca Zaharia, autoarea cărții „Jurnal de librar”;
Ed. Herg Benet, 2017
14:00 – 15:30
Locația: Librăria Humanitas Oradea

– Lansare de carte „Spulberatic” cu autoarea Anca Vieru; Ed. Polirom, 2018
16:00 – 17:30
Locația: Librăria Humanitas Oradea

– Lansare și sesiune de autografe – Radu Carp, „Mai are politica vreun sens?”
Ora: 18:00 – 19:30
Locația: Librăria Humanitas Oradea

– „Întunericul în literatură” – multiplă lansare de carte și dialog între autorii Camelia Cavadia și Radu Găvan
18:30 – 20:00
Locația: restaurantul din incinta Stokker Hotel, Str. Petőfi Sándor nr. 16

Duminică, 24 iunie

-Book Picnic
11:00 – 18:00
Locația: Parcul Libertății

12:00 – 13:30

Multiplă lansare de carte și lecturi publice pentru copii alături de autoarea Victoria Furcoiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !