Locuinţe pentru evacuaţii Legii 10

1Comentariu
ORADEA - Actualii locatari ai apartamentelor din case naţionalizate retrocedate se vor muta la bloc. Un nou cartier de locuinţe, sociale de data asta, se va ridica în Calea Aradului, cu finanţare de la Guvern.

Votând o hotărâre pe această temă, consilierii locali au înfăptuit, joi, o formalitate, în condiţiile în care atât proiectul cât şi finanţarea vin din Capitală şi nu pot fi modificate în nici un fel.

 

520 locuinţe

Conform planului, în Calea Aradului se vor construi 520 de locuinţe, în doi ani, în contul a 581 miliarde lei vechi, grupate în blocuri cu regim de înâlţime de patru şi opt etaje. Iniţial, proiectul cupridea puţin peste 400 de locuinţe. „A crescut numărul pentru că am renunţat la spaţiile comerciale prevăzute la parterurile de bloc”, spune Marcel Boloş, directorul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar, cea  care gestionează proiectul. Locuinţele din Calea Aradului sunt fie garsoniere de 37 mp fie apartamente cu două camere, de 58 mp.

 

Observaţii

Chiar şi aşa, conştienţi de lipsa de finalitate a demersului, aleşii au ţinut să-şi puncteze observaţiile. „Suprafaţa de cinci metri pătraţi prevăzută pentru bucătărie este mult prea mică. Dacă se pune o masă şi câteva scaune deja nu mai e loc. Nu s-ar putea creşte măcar la zece metri pătraţi”, a vrut să ştie pesedinta Silvia Suciu.

La rândul său, udemeristul Foldes Adalbert s-a declarat preocupat de suprafaţa locuinţelor. „Ceea ce noi numim louinţe sociale sunt insuficient de mari şi pentru o familie cu trei copii, nici nu poate fi vorba să adăpostescă mai multe generaţii”, crede Foldes. Acesta a solicitat ca urbaniştii şi constructorii să ia în consideraţie şi construirea de grădiniţe şi unităţi sanitare pentru rezidenţi.

În prezent sunt 241 de familii orădene în situaţia de a fi evacuate din case naţionalizate şi retrocedate.

 

Cristina Ghilea

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor