„Locuinţe pentru un viitor sigur”

De Simona Albinaru
1Comentariu
Volunatrii au început munca
Volunatrii au început munca
În cadrul unui parteneriat amplu, 30 de familii de orădeni vor beneficia de locuinţe construite chiar de ei ajutaţi de voluntari şi comunitate.

În această toamnaă Habitat pentru Umanitate Beiuş derulează în Oradea un nou proiect. Astfel, pe terenul acordat de municipalitate, vor fi ridicate 30 de locuinţe pentru familiile de tineri, pentru vârstnicii fără un adăpost sau pentru mamele care-şi cresc singure copiii. Proiectul se numeşte „Locuinţe pentru un viitor sigur” şi se derulează pe durata a trei ani. Casele vor fi în sistem duplex şi forplex, astfel încât două sau patru familii vor împărţi acelaşi imobil. În prezent, sunt ridicate fundaţiile şi zidăria primelor locuinţe, iar până la finalul anului vor fi terminate patru locuinţe. Sistemul complet de zidărie Porotherm pentru aceste locuinţe, aici incluzând blocuri ceramice, planşeu ceramic şi buiandrugi, este donat de Wienerberger Sisteme de Cărămizi, în cadrul parteneriatului de trei ani semnat în 2012.

Pentru cei nevoiaşi

Locuinţele vor fi construite pe terenul pus la dispoziţie de Administraţia Imobiliară Oradea cu voluntari români şi străini sub supravegherea specialiştilor Habitat. Fiecare casă are două dormitoare, living, bucătărie şi baie.

„În aceasta lună se împlinesc 17 ani de când în comunităţile în care lucrăm ajutăm familiile care locuiesc în condiţii precare să ducă un trai mai bun. De-a lungul anilor am avut bucuria să vedem că tot mai multe companii şi-au oferit sprijinul în efortul nostru de a elimina adapostirea substandard din comunităţile unde activăm. Suntem bucuroşi de fiecare dată când o nouă companie se implică în ajutorarea familiilor care n-au un adapost decent şi le mulţumim. Am fost extrem de încântaţi să lucrăm cu materialele oferite de Wienerberger pentru că ştiam cât de prietenoase sunt cu voluntarii şi cât de repede progresăm cu lucrările, aşa încât putem asigura ajutorul nostru cât mai multor familii”, a declarat Emil Popa, director programe Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Acest proiect va asigura locuinţe simple, decente şi accesibile pentru 30 de familii din Oradea care riscă să fie evacuate imediat sau aşteaptă termenele evacuării. Habitat pentru Umanitate Beiuş va mobiliza peste 1.000 de voluntari, comunitatea, companiile locale, dar şi naţionale, precum şi instituţiile statului pentru finalizarea acestui proiect.

Habitat pentru Umanitate Beiuş are deja parteneriat cu Primăria Oradea prin Administraţia Imobiliară Oradea (AIO). Asociaţia a pus la dispoziţie terenul şi au fost cei care au propus cele peste 100 de familii din rândul cărora Habitat şi reprezentanţii AIO au făcut selecţia viitorilor beneficiari respectând criteriile Habitat. Fiecare familie va efectua 300 de ore de voluntariat la propria locuinţă şi alte 300 de ore la locuinţele altor beneficiari. În acest fel se va forma o comunitate unită.

Habitat pentru Umanitate doreşte să mobilizeze comunitatea în realizarea misiunii sale. Astfel, implică atât voluntari locali, cât şi din afara ţării. Prin urmare, în perioada următoare vor fi organizate evenimente, precum: „Femeile Construiesc” în care vor fi implicate doamne şi domnişoare puternice din comunitate, „Construim prin credinţă” în care feţe bisericeşti şi enoriaşi lucrează cot la cot cu beneficiarii, sau evenimente corporatiste în cadrul cărora companiile vor participa cu propriii voluntari şi cu propriile materiale de construcţie.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor