Locuinţe sociale, cu antene parabolice, printre gunoaie

2Comentarii
Locuinţe sociale, cu antene parabolice, printre gunoaie
HUNEDOARA – Locatarii blocului de locuinţe sociale G2, aflat pe strada Nicolae Bălcescu se plâng de condiţiile insalubre în care trebuie să trăiască de pe o zi pe alta.

Deşi garsonierele sunt adresate oamenilor nevoiaşi, care nu îşi pot permite achiziţionarea unei locuinţe, blocul este împânzit de antene parabolice şi stă pe un „maldăr” de gunoi. Tînce Ioan, peşedintele blocului, spune că a solicitat în nenumărate rânduri primăria pentru a face ceva în privinţa apei de la canalizare şi a mizeriei din jurul blocului. „Apa este de 10 centimetri în camere. Aceasta se scurge pe pereţi şi ne strică puţinele lucruri pe care le avem”, completează Tînce Ioan.

 

Maria Rozalia are 4 copii şi locuieşte într-o cameră 4/3 metri. Aceasta spune că deşi a plătit taxele la zi, nu poate folosi toaleta, care este nefuncţională din cauza igrasiei şi a apei care nu curge de câteva zile. „De 3 zile nu a mai venit nimeni, au lăsat materialele de construcţie pe holuri, iar noi trebuie să suportăm mirosul de la canalizare. În fiecare zi strângem lucrurile peste care curge apa şi care miros tot mai tare a mucegai”, adaugă Daniela Cârlig, locatară.

 

Primăria susţine că lucrările sunt în curs de desfăşurare, dar se derulează cu dificultate din cauza faptului că blocul este locuit, iar locatarii acestuia nu pot fi evacuaţi, nici măcar temporar. „Am dus WC-uri ecologice pentru a le putea folosi. Mizeria din jur este din cauza oamenilor care aruncă gunoiul pe geam. O să luăm măsuri şi o să-i obligăm să facă curăţenie. Ăştia sunt oamenii! Le punem termopane , dar ei aruncă în continuare deşeuri pe geam”, afirmă Nicolae Schiau, primarul municipiului Hunedoara.

 

Proiectul este cuprins într-un program naţional cu finanţare din partea Consiliului Judeţean. „Blocul a aparţinut ICSH-ului, iar acum este în proprietatea Primăriei. Vom realiza o reabilitare completă, cu refacerea acoperişului, montarea geamurilor termopan, lucrări care s-au finalizat deja, urmând refacerea grupurilor sanitare, montarea uşilor metalice şi a parchetului laminat”, spune Dorina Căpîlnă, referent al Primăriei din Hunedoara.
Edilul hunedorean spune că suma primită pentru derularea lucrărilor este de 5 miliarde, dar asupra căruia s-a revenit, deoarece au existat alte priorităţi din partea Consiliului Judeţean. „Nu putem da un termen de finalizare a lucrărilor, acest lucru depinde de banii pe care îi vom primi în continuare”, conchide Nicolae Schiau.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor