Locuintele improvizate de sub Podul Michelangelo au fost desfiintate

De Denis Budău
Locuinte improvizate
Locuinte improvizate
Reprezentantii Primăriei Timisoara însotiti de Politia Locală au „descins” marti dimineata la locuintele improvizate ale oamenilor străzii, aflate sub podurile din municipiu. La actiune au participat si societăti comerciale care s-au ocupat de igenizarea locurilor respective, după evacuarea persoanelor fără adăpost.

Trimestrial se organizează astfel de actiuni prin care sunt evacuate persoanele fără adăpost care îsi improvizează locuinte sub podurile din Timisoara. Un exemplu ar fi Podul Michelangelo, unde în urma actiunii de marti dimineata au fost evacuate două persoane. Acestea au rupt structura de metal, montată pentru blocarea accesului sub pod, unde si-au improvizat locuinta. Persoanele fără adăpost au creat un adevărat focar de infectie sub Podul Michelangelo prin gunoaiele adunate de pe străzi.

După ce persoanele au fost evacuate, angajatii de la Retim au salubrizat locul. La actine au fost solicitati si angajatii de la Deraton care au actionat pentru deratizarea, dezinsectia si dezinfectia spatiului, apoi a fost sudat un grilaj de metal pentru blocarea accesului sub pod.

„Primăria Timisoara, prin Directia de Mediu, are un protocol încheiat cu Directia Apelor Banat prin care, de ani de zile, trimestrial face aceste actiuni, la care participă societătile care se ocupă de deratizare, dezinfectie si dezinsectie. Este vorba de Deraton si Retim, care vine si salubrizează zona. În functie de zona în care ne aflăm solicităm sprijinul unei societăti comerciale pentru a reabilita acest spatiu si anume pentru a bloca accesul persoanelor care si-au făcut veacul aici.

Sub podul Michelangelo au fost găsite două persoane. Nu pot să spun că aceste persoane nu vor mai veni, altfel nu vom mai avea aceste actiuni trimestriale, când de fiecare dată constatăm că aceste spatii au fost distruse. Nu cunoastem momentan pagubele. Vom face o notă de constatare, în urma căruia toate lucrările făcute vor fi inventariate.

Vorbim si despre lucrări care trebuiesc făcute, nu neapărat de pagube produse prin deteriorarea gardului”, a mentionat Adrina Bere, şeful serviciului de protecţie a mediului din cadrul Primăriei Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !