Locuinţele, la alte standarde

Deva – Mai bine de jumătate din hunedoreni locuiesc la ţară. Puţini dintre aceştia au încălzire centrală, pentru unii chiar căldura este un lux, iar apa „de robinet” rămâne un vis, căci nu se pot bucura de ea. Potrivit statisticilor, 35% din locuinţele hunedorene nu au apă curentă, 46% nu dispun de canalizare, iar 27% nu au în „dotare” o baie.

La nivel de judeţ, necesarul de locuinţe se ridică la peste 60.000. Cu toate că mulţi hunedoreni au plecat peste hotare sau disponibilizaţii au plecat în judeţele de provenienţă, se pare că se locuieşte extrem de înghesuit.

Fiecărei mie de locuitori îi revine 1,2 camere, rezultând astfel că la noi se locuieşte foarte înghesuit. Pentru a ne putea compara cu alte ţări care au aderat înaintea noastră, numai în judeţ ar fi nevoie de cca. 500.000 de camere, iar la nivel naţional cifra se ridică la minimum 16 milioane de camere.

Deşi sectorul construcţiilor şi cel al imobiliarului, a înregistrat o dinamică ascendentă extrem de puternică în ultima perioadă, agenţiile imobiliare susţin că se construieşte mult şi prost.

„80% din locuinţele nou construite sunt realizate în regie proprie, cu mână de lucru necalificată, la negru, iar materialele de construcţii sunt de cele mai multe ori de calitate îndoielnică”, declară Ovidiu Petcu, agent imobiliar.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !