Locuitorii din Ciarda Rosie vor apa, canalizare si o scoala cu paza in Timisoara anului 2012

De A.S.
Locuitorii din Ciarda Rosie vor apa, canalizare si o scoala cu paza in Timisoara anului 2012
Locuitorii din Ciarda Rosie vor apa, canalizare si o scoala cu paza in Timisoara anului 2012
Apă și canalizare pe toate străzile, drumuri asfaltate, refacerea trotuarelor și realizarea de trotuare acolo unde nu există, pază la grădiniță și la școală, unde au fost numeroase spargeri în ultima perioadă, și o piață – asta își doresc locuitorii din cartierul timișorean Ciarda Roșie. Pe urmă s-ar bucura să aibă și un bazin de înot, chiar dacă unii dintre locuitorii din cartier consideră… SF proiectul primarului Nicolae Robu, în condițiile în care sunt multe alte probleme care trebuie rezolvate.

La Școala cu clasele I-VIII Nr. 20 din Timișoara a fost organizată joi după-amiază o nouă întâlnire a Consiliului Consultativ de Cartier Ciarda Roșie. Oamenii s-au adunat într-o clasă a școlii și și-au spus problemele, dezamăgiți de faptul că la întâlnire au venit doar câțiva reprezentanți ai primăriei și nu și primarul Nicolae Robu.

Președintele Consiliului Consultativ de Cartier Ciarda Roșie, Ovidiu Radu Tănăsie, le-a explicat participanților că a depus la primărie, în atenția primarului, o listă cu 13 puncte de rezolvat, printre priorități numărându-se finalizarea lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare, asfaltarea străzilor, realizarea unui bazin de înot semi-olimpic, înființarea unei piețe în cartier, fie chiar și una volantă, amenajarea cu arbuști sau flori a sensului giratoriu de la AEM etc. Tănăsie le-a expus oamenilor, încântat, planul primarului de a realiza patru bazine de înot în oraş, identificând chiar şi un teren în cartier unde ar putea fi realizată astfel de investiţie.

„E foarte frumos proiectul ăsta, dar este cam SF, sunt probleme mai stringente. Avem probleme cu burlanele. Dacă vrei să intri în grădiniţă, dacă plouă, trebuie mai întâi să faci un duş, este igrasie…”, a replicat Daniela Gheorghe, preşedintele Comitetului de părinţi de la Școala cu clasele I-VIII Nr. 20 și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 de la Grupului Școlar Industrial Electrotimiș. Iar spusele sale au fost întărite şi de alţi reprezentanţi ai şcolii.

„Sunt 205 copii din acest cartier în cele două structuri şi pe româneşte spus această şcoală este în paragină. În lunile august-septembrie şcoala a fost spartă de trei ori consecutiv, avem nevoie de un post de pază. E o şcoală în care există încă humă pe pereţi şi var, băile trebuie remediate, nu este racordată la canalizare, funcţionează cu fosă. Sunt totuşi 205 suflete…”, a explicat Angela Dumitrescu, profesor coordonator al celor două structuri şcolare.

Reprezentanţii şcolii au înaintat şi o petiţie primăriei, însoţită de o listă de semnături, prin care cer rezolvarea problemelor astfel încât elevii şi preşcolarii să poată învăţa în condiţii normale: racordarea la sistemul de canalizare, reabilitarea termică a imobilului, renovarea sălilor de clasă şi a holurilor, înlocuirea geamurilor de la parterul clădirii, care nu mai sunt funcţionale, reabilitarea grupurilor sanitare şi a terenului de sport, repararea gardului care înconjoară curtea şcolii şi asigurarea unui post de pază.

Alţi locuitori din zonă au reclamat faptul că pe o porţiune din Calea Urseni nu există trotuare şi oamenii trebuie să meargă pe şosea sau să facă echilibristică pe borduri. Alţii s-au plâns că în unele zone din cartier sunt gunoaie şi au cerut să fie aduşi deţinuţii să le mai adune.

Cei mai importantă problemă din Ciarda Roşie ţine însă de extinderea reţelelor de apă şi canalizare, pentru că în acest cartier există încă străzi pe care nu au ajuns aceste utilităţi în Timişoara anului din 2012. Reprezentanţii primăriei i-au asigurat însă pe oameni că în 2013 vor avea cu toţii apă şi canalizare.

„În prezent cam jumătate din străzile din cartier nu au apă şi canalizare, cam 15-20 de străzi. În prezent avem în derulare lucrări pe cinci străzi, iar pentru celelalte sunt licitaţii în curs. Până anul viitor în primăvară toate străzile din Ciarda Roşie vor avea apă şi canalizare, realizarea acestor lucrări este o prioritate”, a afirmat Marius Oneţiu, şeful Biroului Apă-Canal din cadrul Primăriei Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !