Locul II la Concursul „Astronomicus”

Premiaţi la „Astronomicus”
Premiaţi la „Astronomicus”
Elevii de la Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu” s-au clasat pe locul II la concursul de la Cluj-Napoca.


Luna martie a început în forță pentru elevii din clasa a IV-a Step by Step de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, cu două evenimente majore, realizate în colaborare cu Astroclub Meridian 0. Pe 3 martie ei au sărbătorit 600 de zile de școală, prilej cu care și-au prezentat colecțiile începute în clasa I și completate în fiecare an cu piese noi. Copiii au dovedit o mare creativitate în alegerea colecțiilor și realizarea lor. Totodată, ei au prezentat şi câteva lucrări legate de proiectul „Printre stele și constelații” (o parte teoretică referitoare la planetele și constelațiile care li s-au părut cele mai interesante, dar şi una practică, ce a constat fie în elaborarea unei machete, fie un poster cu o constelație sau Sistemul Solar). Fiecare proiect prezentat a fost unic.

Concurs la Cluj-Napoca

Săptămâna s-a încheiat pentru copiii din clasa a IV-a cu participarea la concursul național de cultură astronomică „Astronomicus” de la Cluj-Napoca.
Copiii au fost însoțiți de părinți și de prof. Pazmany Nicoleta, preşedintele Astroclubului „Meridian 0” Oradea. Profitând de deplasarea la Cluj-Napoca au făcut o vizită şi la Observatorul Astronomic, Mircea Liviu le-a prezentat copiilor nu numai instrumentele astronomice din observator, ci i-a luat și într-o călătorie printre constelații și galaxii cu ajutorul unui program de planetariu.

A urmat o vizită la Grădina Botanică unde copiii au putut admira plantele din zona tropicală, după care, la Transilvania College a debutat concursul.
Timp de o oră, elevii au avut de rezolvat un puzzle, să răspundă la întrebări, să configureze Sistemului Solar sau o eclipsă de Soare ori Lună, să explice noţiunea de imponderabilitate printr-un desen sau să construiască și să lanseze un avion din hârtie.

Deși au fost la primul lor concurs de acest gen și au avut mari emoții, echipa „Lumina” formată din Andrei Florin Borodan, Cristian Luis Copil, Mihai Alexandru Olteanu și Patricia Maria Reștea au reușit o frumoasă performanță, clasându-se pe locul II, înaintea mai multor echipe clujene.

Alături de elevi, şi profesoarele Veronica Isdrailă și Laura Baidoc, în colaborare cu prof. Nicoleta Pazmany, care au pregătit echipa, au fost felicitate de directorul unităţii de învăţământ, prof. Radu Rus.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !