Locuri de muncã prin credite

IMM-urile pot beneficia si anul acesta de credite cu dobândã redusã din fondul asigurãrilor pentru somaj. Valoarea totalã a creditelor este de 50 milioane de lei noi, banii acordându-se pentru crearea de noi locuri de muncã, a anuntat sãptãmâna trecutã Silviu Bian, presedintele ANOFM.

„Agentii economici pot beneficia de credite cu o dobândã de 50% din dobânda Bãncii Nationale a României (4,5% în prezent), pentru cheltuieli de capital, pentru finantarea stocurilor de materii prime sau pentru finantarea investitiilor complexe, mai putin pentru comert”, a declarat Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Benficiari

Beneficiarii unor astfel de credite pot fi intreprinderile mici si mijlocii, unitãtile cooperatiste, asociatiile familiale, persoanele fizice autorizate sã desfãsoare activitãti independente, precum si somerii care doresc sã infiinteze noi locuri de muncã. „Studentii care nu au depãsit 30 de ani si care urmeazã pentru prima datã cursuri la zi la o universitate de stat sau privatã, acreditatã în conditiile legii, pot accesa, de asemenea, astfel de credite”, informeazã directorul adjunct al AJOFM Bihor.

Credite

Valoarea creditului depinde de numãrul locurilor de muncã nou create. Pentru fiecare loc de muncã nou se acordã 10.000 lei, dar suma maximã a creditului nu poate depãsi un milion de lei. Durata de rambursare a creditului este cuprinsã între un an si trei ani.

„Spre deosebire de anul trecut – când 50% dintre locurile de muncã noi trebuiau ocupate de someri – anul acesta procentul ocupat de someri este de 60%”, a subliniat Daciana Nica. Pentru acordarea acestor credite ANOFM a semnat un contract cu BCR, pentru al saselea an consecutiv. Documentatia necesarã obtinerii unui astfel de credit este este cea uzualã pentru obtinerea oricãrui tip de credit la BCR. Dosarele vor fi depuse la AJOFM Bihor.

Anul trecut, AJOFM Bihor a acordat doar douã astfel de credite. „Sperãm ca numãrul celor care vor solicita astfel de credite anul acesta sã fie mai mare. Pânã în prezent, circa 30 de solicitanti au fost interesati de modul de acordare. Detalii vom oferi si la întâlnirea cu angajatorii, programatã în 14 iunie, de la ora 12:00, la Casa de Culturã a Sindicatelor”, a declarat Nica.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !