Locuri de munca în strainatate

5Comentarii
Locuri de munca în strainatate
Bihorenii primesc informaţii şi consiliere despre locurile de muncă din străinătate la AJOFM.

Bihorenii care doresc să câştige mai bine se pot orienta spre un loc de munca în strainatate. Simona Burdean, consilierul Eures de pe lângă AJOFM Bihor, ne-a informat că în prezent sunt disponibile peste 200 de locuri de muncă pentru persoanele care doresc să plece afară.
„Pentru unele posturi este obligatorie cunoaşterea limbii, pentru altele doar a meseriei”, a precizat consilierul Eures. Simona Burdean le oferă consiliere şi îi ajută la scrierea CV-ului pe cei care doresc un loc de muncă în străinătate.

Posturi

Astfel, în prezent sunt disponibile 20 de posturi de farmacişti şi 200 de posturi de asistenţi medicali pentru Malta. Este obligatorie cunoaşterea limbii engleze sau malteze. Anglia are nevoie de asistenţi sociali şi baby sitter. Primii trebuie să vorbească fluent engleza, iar ceilalţi la nivel mediu.

Cine cunoaşte limba germană şi iubeşte bătrânii poate opta pentru îngrijitor persoane în vârstă. Tot în Germania sunt disponibile mai multe posturi pentru muncitori în industrie şi agricultură. Câştigurile sunt în jur de 1.000 de euro pe lună.

Repubica Cehă vine cu un post de inginer, două postrui de manager de proiect, un post de specialist în marketing şi un post de agent comercial. Pentru Cehia trebuie cunoscută limba engleză, dar este bună şi limba rusă.

„Oferte deosebite vin din Suedia. Una pentru un medic chirurg, ce poate câştiga între 4.500 şi 6.000 de euro şi alta pentru măcelari. Măcelarii calificaţi sunt plătiţi cu 12 euro/oră, iar cei necalificaţi pot câştiga între 500 şi 600 de euro/pe săptămână. Cunoaşterea limbii pentru măcelari nu este o condiţie obligatorie”, a explicat Simona Burdean.

În ceea ce priveşte numărul celor care au plecat, Simona Burdean spune că nu există o statistică. „Nu avem o evidenţă a celor care au plecat. Mă mai anunţă câte unul că pleacă, dar nu sunt obligaţi să o facă”, conchide reprezentantul Eures.

D.B.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor