Locuri de munca in strainatate

3Comentarii
Locuri de munca in strainatate
Oferta Eures Bihor cuprinde 235 de locuri de muncă în Malta, Estonia şi Germania.

Bihorenii care doresc să câştige mai mult au această şansă alegând un loc de munca în strainatate. Peste 230 de locuri de muncă în străinătate sunt diponibile în prezent la AJOFMBihor, potrivit informaţiilor primite de la consilierul Eures, Simona Burdean.

Pe categorii

„Cele mai multe posturi se găsesc în Malta, 220 de asistenţi şi farmacişti. Sunt necesare studiile de specialitate şi cunoaşterea limbii engleze sau malteze”, a precizat Simona Burdean. Un farmacist poate câştiga în Malta între 16.000 şi 19.900 de euro/an, iar un asistent medical între 13.800 şi 19.300 de euro.

Din Estonia vine o ofertă pentru câte un post de arhitect, inginer instalaţii pentru construcţii, inginer proiectant, inginer reţele electrice şi manager de proiect. „Cei interesaţi de aceste posturi trebuie să aibă studii superioare în construcţii şi cunoştinţe de Autocad. Este obligatorie cunoaşterea limbii engleze sau sârbe”, a subliniat consilierul Eures.

Persoanele cunoscătoare a limbii germane, nivel mediu, pot opta pentru unul dintre cele zece posturi de îngrijitor persoane în vârstă din Germania. „Contractele sunt pe o perioadă între unul şi trei ani, iar câştigul este cuprins între 1.000 şi 1.300 de euro/lună”, a explicat Simona Burdean.

Anul acesta la consiliere prin Eures Bihor au aplicat peste 800 de persoane. 60 dintre acestea şi-au găsit un loc de muncă în străinătate. „Cifra este cu siguranţă mult mai mare, dar cei care pleacă nu au obligaţia să ne anunţe şi de cele mai multe ori aflăm că au plecat când îi căutăm să-i informăm despre un loc de muncă”, conchide reprezentantul Eures.

Majoritatea celor care au plecat la muncă în Europa au ales domeniul agricol, domenioul medical şi hotelier. Mulţi au plecat însă şi pe posturi de muncitori calificaţi. Cei care doresc să aplice pentru un anume post din Uniunea Europeană pot apela cu încredere la consilierul Eures de pe lângă AJOFM Bihor. Acesta îi ajută să-şi scrie CV-urile în limba română şi engleză şi le oferă detalii despre locurile de muncă existente.

D.B.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor