Locuri de muncă pentru hunedoreni

Locuri de muncă pentru hunedoreni
HUNEDOARA – O investiţie majoră a municipiului a fost crearea Parcului Industrial. Acesta îşi propune absorbirea forţei de muncă din urma disponibilizărilor masive care au avut loc în cadrul SC Siderurgica SA.

Până la sfârşitul anului 2007 au fost concesionate 13 parcele dintru-un total de 22 disponibile. Dintre cele 13 firme nou-înfiinţate 10 sunt din România, iar 3 sunt cu capital străin. Obiectivul predominant este realizarea confecţiilor metalice, domeniu care a asorbit o mare parte a meseriaşilor de la fosta “Siderurgica”, industria textilă şi electronică. Deşi nu este o cifră mare pentru cei 16.000 de disponibilizaţi, în anul 2008 se estimează crearea a peste 800 de locuri de muncă noi.
Până acum lucrările au fost finalizate în proporţie de 85%, anul acesta urmând să se realizeze în proporţie de100%. Pentru atingerea acestui obiectiv municipalitatea se angajează în încheierea contractelor pentru asigurarea pazei, a lucrărilor de întreţinere şi curăţenie cu firme specializate. Finalizarea noului Parc Industrial îşi propune să creeze într-o ultimă etapă peste 1200 de locuri de muncă, obiectiv care se poate constata din scăderea cifrei şomajului la un procent de 6%, ceea ce nu mai face din municipiul Hunedoara un lider al acestui clasament.
Grigore Roibu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !