Locuri de muncă pentru români, în Italia

1Comentariu
Locuri de muncă pentru români, în Italia
Cetatenilor români care doresc sa lucreze în Italia le stau la dispozitie 49.000 de locuri de munca sezoniera.

Ministerul Muncii si Politicilor Sociale din Italia a emis recent o circulara cu privire la programarea contingentelor de intrare a lucratorilor extracomunitari pentru anul în curs.
Potrivit comunicatului semnat de secretarul de stat Daniela Andreescu, pentru munca subordonata nesezoniera s-au pus la dispozitia românilor peste 70.000 de slujbe.

44.000 dintre acestea sunt pentru munca domestica, 9.500 în constructii, 13.500 în alte sectoare de productie, 1.900 pentru convertirea permisului de sedere pentru studiu, în permis de sedere pentru munca subordonata, si alte 1.950 pentru transformarea permisului de sedere pentru pregatire profesionala în permis de sedere pentru munca.

Posturi de conducere


Exista si posturi alocate personalului de conducere si celor cu înalta calificare, însa numarul acestora este redus (800). Persoanele care sunt în Italia la studiu si doresc sa îsi schimbe permisul de sedere într-unul adecvat muncii autonome dispun de 1.400 de astfel de locuri.

Atributiile angajatorului italian sunt acelea de a depune o cerere-tip, prin posta, catre Ghiseul Unic pentru Imigrare, pentru autorizarea angajarii cetateanului român. Persoana interesata trebuie sa obtina viza de intrare pentru munca de la misiunea diplomatica a Italiei din România.

Claudia Curta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor