Locuri de munca pentru rromi

Locuri de munca pentru rromi
Peste 250 de locuri de munca vor fi puse joi la dispozitie de 15 angajatori, pentru rromii oradeni dornici de munca.

Oferta este fãcutã în cadrul „Bursei locurilor de muncã pentru persoanele de etnie rromã”, care va avea loc la Casa de Culturã a Sindicatelor, începând cu ora 9:00. „Lista angajatorilor rãmâne deschisã, asa cã numãrul de locuri de munca oferite s-ar putea sã fie mai mare”, a precizat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Bursã dispersatã

Actiunea de oferire a locurilor de muncã pentru rromi din anul acesta se desfãsoarã pe o perioadã mai lungã, în mai multe localitãti din judet. Prima bursã a avut loc la Abram, în 25 mai, urmatã de Marghita în 31 mai. Azi, odatã cu actiunea de la Oradea mai are loc o actiune la Budureasa.

Urmeazã Tinca – în 5 iunie, Alesd – în 8 iunie, Tileagd – în 9 iunie si Salonta – în 16 iunie. „La Abram, trei firme au oferit 15 locuri de muncã, iar la Marghita patru agenti economici au pus la dispozitia rromilor 20 de locuri de muncã”, ne-a informat Daciana Nica.

irectorul executiv adunct al AJOFM Bihor le cere liderilor rromilor sã lase interesele politice de o parte si sã nu-i împiedice pe rromi sã vinã la bursã. „Am avut o întâlnire cu liderii rromilor în 29 iunie. Le-am spus sã lase politica în afara acesti actiuni”, a subliniat Nica.

Dan Birta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !