Locuri de muncă pentru toţi

REŞIŢA – Vizita preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocupare Forţei de Muncă, Silviu Bian, la noi în judeţ, nu a fost una întâmplătoare. Deşi acesta spunea că vizita a fost anunţată în ultimul moment, situaţia găsită în Caraş-Severin este una mulţumitoare.

Cu toate acestea, dl Bian le-a reproşat câte ceva subordonaţilor săi şi anume aspectul veşmintelor.

Pe lângă aceste lucruri organizatorice, Silviu Bian a ţinut să facă cunoscut faptul că „tinerii care nu se simt satisfăcuţi din punct de vedere profesional la noi în ţară, au posibilitatea să aleagă un loc de muncă în spaţiul economic european şi Elveţia, iar noi îi vom ajuta să obţină aceste locuri de muncă“. Acest lucru poate fi posibil prin reţeaua EURES. Există două posibilităţi de căutare, prin intermediul website-ului ANOFM sau prin acces direct la portalul european EURES.

Şeful ANOFM nu a uitat nici de persoanele defavorizate, adică oamenii din mediul rural şi cei de etnie romă. „Pentru a putea ajunge şi la aceşti oameni vom organiza „caravanele ocupării“. Este vorba de caravane ad-hoc. Fiecare consilier al agenţiei, care pleacă în caravană, va fi nevoit să stea de vorbă direct cu oamenii aflaţi în necesitate, iar la sfârşit se vor face raportări. Adică, din cei consiliaţi, câţi au fost încadraţi la un loc de muncă“, a declarat Bian. În Caraş-Severin există deja, în cadrul agenţiei judeţene, un psiholog şi un sociolog care se ocupă strict de consilierea persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă.

Anca Preda
anca.preda@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !