„Locuri de muncă sănătoase”

De Simona Drimbău
Imagine de la simpozionul organizat de ITM Bihor
Imagine de la simpozionul organizat de ITM Bihor - © FOTO: S.D.
ITM Bihor a găzduit marţi, 16.10.2018, cu ocazia Săptămânii Europene a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă simpozionul „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase”.


Prezentarea în faţa angajatorilor a fost susţinută de Nicolae Hoduţ, inspector şef adjunct pe probleme de SSM la ITM Bihor şi de Horia Rădulescu, inspector în cadrul instituţiei. „Campania europeană pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2018-2019 – «Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase” se concentrează asupra substanţelor periculoase, având drept scop creşterea gradului de conştientizare privind riscurile generate de substanţele periculoase şi promovarea unei culturi a prevenirii la locurile de muncă din întreaga Uniune Europeană”, a subliniat Nicolae Hoduţ.

20181016_100456

În cadrul acestei campanii se înscrie acţiunea 2 din Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2018, „Organizarea şi desfăşurarea «Săptămânii europene de securitate şi sănătate în muncă – Prevenirea riscurilor generate de substanţe periculoase”.

„Prima etapă a acestei campanii o constituie Acţiunea de control vizând modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa substanţelor periculoase. În acest sens, reamintim faptul că majoritatea activităţilor economice implică utilizarea sau generarea de substanţe care pot fi dăunătoare omului”, a precizat Nicolae Hoduţ.

Efectele asupra sănătăţii pot varia de la relativ uşoare, cum ar fi iritarea ochilor, până la boli grave cum ar fi cancerul.

Controale

În cadrul simpozionului au fost prezentate rultatele Acţiunii de control vizând modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa substanţelor periculoase.

În perioada 04.09. – 06.09.2018 ITM Bihor a fectuat şase controale vizând modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă (SSM) pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa substanţelor periculoase în unităţi care utilizează agenţi chimici periculoşi. Au fost aplicate două avertismente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !