Locuri de munca vacante in Bihor

Locuri de munca vacante in Bihor
Şomerii pot beneficia de cursuri gratuite oferite de căre AJOFM Bihor.

Persoanele care doresc să muncească în domeniul învăţământului superior au o şansă de a se angaja. Universitatea Oradea scoate la concurs zece posturi de asistent universitar şi tot atâtea de lector. Printre cele 38 de oferte pentru persoanele cu studii superioare oferite în această săptămână de AJOFM se mai găsesc: ingineri de diferite specializări, controlor financiar, economist, agent comercial şi achizitor. Totalul locurilor de muncă oferite de AJOFM este de 282, dintre care 272 sunt la Agenţia Locală Oradea.

Studii medii

Persoanele cu studii medii sau şcoală profesională au de ales dintr-o gamă destul de variată de locuri de muncă. Astfel, se caută şef echipă, tehnicieni de diferite specializări, agent de vânzări, agent comercial, asistent manager, casier, bucătar, barman, ospătar, lucrător comercial, zidar, frezor, betonist, dulgher, instalator etc. Industria uşoară oferă multe locuri de muncă pentru confecţioneri îmbrăcăminte şi încălţăminte, confecţioneri tricotaje şi cusătoare.

Muncitorii necalificaţi au şi ei la dispoziţie 76 de locuri de muncă: îngrijitor animale, montarea şi asamblarea pieselor, confecţioneri îmbrăcăminte şi maipulant marfă. În judeţ, sunt disponibile 10 locuri de muncă, la Aleşd, pentru muncitori necalificaţi în confecţii.

Şomeri instruiţi

Pentru a veni în întâmpinarea şomerilor, AJOFM Bihor va organiza 14 cursuri de formare profesională pentru această categorie de persoane în perioada iulie – noiembrie 2011.

Cursurile sunt destinate şomerilor indemnizaţi şi neindemnizaţi şi sunt gratuite. De asemenea, se asigură gratuitate la transport de la domiciliu la locul de desfăşurare a cursului sau practicii, precum şi analizele medicale gratuite. La cele 14 cursuri, vor fi cuprinşi 377 de şomeri. Primul curs este cel de operator maşini numerice cu comandă numerică ce se va desfăşura la Oradea pe o perioadă de cinci luni şi are 28 de locuri. Al doilea curs este cel de lucrător în electronică şi automatizări. Cursul are 48 de locuri şi pot participa la el persoanele cu şapte clase.

Alte cursuri sunt cel de bucătar la Oradea – 28 de locuri, de lucrător în comerţ – 28 de locuri, manichiură – pedichiură 20 de locuri, instalator instalaţii tehnico-sanitare 48 de locuri, electrician constructor 28 de locuri şi ospătar – vânzător în unităţi de alimentaţie publică 25 de locuri.

În judeţ, vor fi organizate un curs de tapiţer la Salonta cu 28 de locuri, un curs de lucrător în comerţ, tot la Salonta 28 de locuri, un curs de 20 de locuri pentru bucătari la Aleşd şi un curs de 20 de locuri pentru lucrători în comerţ la Beiuş.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !