Locuri insuficiente la creşe

Locuri insuficiente la creşe
ORADEA – În Oradea funcţionează nouă creşe, ce asigură 240 de locuri, dar pe perioada verii părinţii îşi pot lăsa micuţii doar la Secţia nr.V. Noua legislaţie prevede ca aceste instituţii să fie monitorizate începând cu aprilie 2008 de Administraţia Socială Comunitară Oradea, respectiv Consiliul Local. Situaţia în care se află majoritatea dintre ele este însă dezastruoasă.

„Evaluările făcute la nivel de creşe au scos la iveală deficienţe majore de infrastructură, adică spaţii de joacă inexistene, dotări slabe, lipsa de paturi şi saltele, mobilier vechi şi de peste 30 de ani. De asemenea, personalul specializat este insuficient” declară Adina Madar, director ASCO.

Încă patru grupe

Pentru a verifica starea creşelor, Adina Madar, consilierul Florica Cherecheş şi viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia, au mers azi pe teren la trei creşe, însoţite de reprezentanţii mass-media.

„Cu toate că aceste creşe aparţin de administraţia locală din anul 2000, gradul în care ne-a fost permis să intervenim în managementul lor a fost destul de redus. În maximum trei săptămâni va fi finalizat un proiect sau plan de măsuri, ce prevede înfiinţarea odată cu începutul anului şcolar, a patru noi grupe de creşă”, spune Biro Rozalia, viceprimarul oraşului.

Cele patru grupe vor fi suficiente doar pentru 80 de micuţi, deşi numărul de cereri este dublu faţă de numărul de locuri autorizate, adică peste 480.

Pentru renovarea şi modernizarea curţilor interioare, a mobilierelor şi a calităţii serviciilor prestate, creşelor li se va aloca din bugetul local suma de o sută de mii de lei. ASCO a propus mai multe schimbări, printre care şi cea a numelor de „secţii” ale creşelor.

„Pentru noile grupe, sunt necesare încă şase persoane: educatori, puericultori, logopezi, psihologi. Pentru hrana echilibrată vom apela la meniu nutriţionist şi vom dotata fiecare creşă cu calculator” spune consilierul Florica Cherecheş.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !